Συνεχίστηκε η διαδικασία στη δίκη για το φόνο Χατζηκωστή

16:38 27/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απέρριψε σήμερα με ενδιάμεση απόφαση την ένσταση του συνηγόρου υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλη Πική, ο οποίος χθες ζήτησε από το Δικαστήριο να μην κάνει αποδεχτή την κατάθεση των φωτογραφιών από την κάρτα μνήμης του κινητού τηλεφώνου του Γρηγορίου ως τεκμήριο στη δίκη για το φόνο του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Σολωμονίδης ανέφερε πως το δικαστήριο δεν θεωρεί ότι υπάρχει με οποιοδήποτε τρόπο παραβίαση του δικαιώματος

της ιδιωτικής ζωής του 1ου κατηγορουμένου, σημειώνοντας ότι τίποτε δεν άκουσε στην ένσταση του κ. Πική που να δείχνει προς τέτοια κατεύθυνση.

Η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης βρίσκεται στο στάδιο της μαρτυρίας ενώπιον Δικαστηρίου του επικεφαλής των ανακρίσεων για το φόνο, Θωμά Ευθυμίου.

Ο κ. Πικής ζήτησε από το Δικαστήριο να μην κάνει αποδεχτή την κατάθεση των φωτογραφιών ως μαρτυρικού υλικού, επειδή όπως ισχυρίστηκε η αποδοχή των φωτογραφιών θα δημιουργήσει ισχυρή προκατάληψη κατά του Γρηγορίου για κατοχή οπλισμού.

Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Ελενα Κλεόπα ζήτησε διακοπή της χθεσινής διαδικασίας, ώστε να μελετήσει τα επιχειρήματα που έθεσε ο κ. Πικής ως προς την ένσταση του και να απαντήσει.

Η κ. Κλεόπα με τη σημερινή της αγόρευση ζήτησε από το δικαστήριο όπως αποδεχθεί την κατάθεση των συγκεκριμένων φωτογραφιών, αφού όπως υποστήριξε κατά την παραλαβή ενός τεκμηρίου και κατά την αξιολόγηση του όπως είναι π.χ. ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ή ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, από το περιεχόμενο τους μπορεί να διαφανεί η ύπαρξη κι άλλου μαρτυρικού υλικού σχετικού προς τα επίδικα θέματα, για το οποίο μπορεί να μη γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στον όρκο του εντάλματος.

«Αν δεχθούμε την εισήγηση της υπεράσπισης», είπε η κ. Κλεόπα, «θα οδηγηθούμε σε παράλογα αποτελέσματα, δηλαδή θα κατατίθεται ένα τεκμήριο για ένα που συγκεκριμένο σκοπό και δεν θα μπορεί να κατατεθεί μαρτυρία σχετική με τα επίδικα θέματα, η οποία προέρχεται από το ίδιο τεκμήριο, που κατά το στάδιο της αίτησης για έκδοση του εντάλματος ήταν άγνωστη στις ανακριτικές αρχές».
Όπως πρόσθεσε η κατηγορούσα Αρχή «θεωρούμε ότι η κατάθεση του τεκμηρίου είναι απόλυτα σχετική με τα επίδικα θέματα όπως καθορίζονται μέσα από το κατηγορητήριο».

Συνέχισε λέγοντας πως «οι ηθικοί αυτουργοί επέλεξαν τον 1ο κατηγορούμενο να διαπράξει το φόνο, γιατί είχε τα μέσα και τις ικανότητες να το πράξει», σημειώνοντας πως «υπήρξε μαρτυρία από το Φάνο Χατζηγεωργίου ότι ο φόνος αρχικά θα διαπράττετο με ένα clog, το οποίο υπάρχει φωτογραφία στο εν λόγω τεκμήριο και για το γεγονός αυτό υπήρξε αμφισβήτηση από την υπεράσπιση».

Μετά από την απόρριψή της ένστασης του, ο κ. Πικής υπέβαλε αίτημα προς το δικαστήριο όπως του δοθεί χρόνος μέχρι την προσεχή Πέμπτη για να ετοιμάσει και να διατυπώσει νομικό ερώτημα προς το Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με την κατάθεση του συγκεκριμένου τε

Keywords
Τυχαία Θέματα