Συνέχιση διπλωματικής πίεσης στη Συρία προαναγγέλλει ο Κάμερον

16:16 30/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην ανάγκη «σθεναρής απάντησης» στην καταγγελλόμενη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία επέμεινε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την απρόσμενη επί της αρχής απόρριψη από τη Βουλή των Κοινοτήτων της πρότασής του για στρατιωτική δράση.

Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα εισακούσει την ετυμηγορία των Βρετανών βουλευτών και ότι η προσπάθεια για καταδίκη των όσων

συμβαίνουν στη Συρία θα συνεχιστεί στα Ηνωμένα Έθνη και σε διεθνείς οργανισμούς και φόρα όπως η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το G8 και το G20.

Ο κ. Κάμερον εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει συναίνεση υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης, αλλά όπως είπε θέλησε να ενεργήσει δημοκρατικά, με τρόπο διαφορετικό από το παρελθόν – μια αναφορά στον Τόνι Μπλερ και την απόφαση εισβολής στο Ιράκ. Απέρριψε, τέλος, τον ισχυρισμό ότι υπάρχει λόγος να απολογηθεί στον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα για το γεγονός ότι η Βρετανία δεν θα συνδράμει τελικά τις ΗΠΑ σε ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το αποτέλεσμα της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας, προσθέτοντας ότι η Βρετανία θα αναλογιστεί βαθιά το ρόλο της στον κόσμο. Ο ηγέτης των Εργατικών της αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ είπε ότι η Βουλή μίλησε εκ μέρους του λαού της Βρετανίας, εκτιμώντας ότι οι πολίτες θέλουν η χώρα να διδαχθεί τα μαθήματα της εισβολής στο Ιράκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα