Συνάντηση Προβόπουλου με τον Κάρολο Παπούλια

18:37 10/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο, είχε σήμερα ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα, με θέμα τις εξελίξεις στην οικονομία.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε στην μακρά προεκλογική περίοδο, η οποία όπως είπε «ενίσχυσε την αβεβαιότητα και όπως ξέρουμε

επηρέασε αρνητικά και την οικονομική δραστηριότητα και το τραπεζικό σύστημα, και πιστεύω ότι τώρα πρέπει να πιάσουμε το νήμα από την αρχή πάλι, να τρέξουμε πολύ γρηγορότερα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Με άλλα λόγια», συνέχισε, «να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που τις είχαμε παραμελήσει, να προχωρήσουμε με τολμηρό τρόπο στις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που είναι οι αλλαγές εκείνες οι οποίες θα φέρουν και την οικονομική ανάπτυξη και βεβαίως θέσεις εργασίας που χρειαζόμαστε επειγόντως».

Όπως ανέφερε ο κ. Προβόπουλος σχετικά με τη συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, διαπίστωσε ότι είναι αποφασισμένος και έτοιμος για δράση σε αυτές ακριβώς τις κατευθύνσεις που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι και επείγουσες.

Ο κ. Προβόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι οι τράπεζες έχασαν καταθέσεις εξαιτίας της αβεβαιότητος, χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι μετά τις εκλογές υπάρχει επανεισροή των καταθέσεων, «με αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς», προσθέτοντας ότι θα πρέπει να «παγιωθεί κλίμα εμπιστοσύνης, το οποίο έλειψε».

Keywords
Τυχαία Θέματα