Ικανοποίηση υπό παρατηρήσεις για την κερδοφορία της CYTA εκφράζουν Βουλευτές

18:32 10/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διοίκηση και διεύθυνση της CYTA έλαβαν τα εύσημα Βουλευτών για την κερδοφορία του οργανισμού ταυτόχρονα με την απαίτηση για περισυλλογή στις δαπάνες για υπερωριακή απασχόληση και για ξεκαθάρισμα των ζημιογόνων θυγατρικών της.

Σε δηλώσεις μετά τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου της έκθεσης της Γενικού Ελεγκτή για το 2011 σε ότι αφορά τη διαχείριση στη CYTA η Βουλευτής του ΑΚΕΛ,

Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε ότι «η Αρχή Τηλεπικοινωνιών είναι ένας οργανισμός με πλεόνασμα και αυτό αποτελεί πρόσκληση για τα αρπακτικά που φλερτάρουν με τις ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών».

«Πρέπει να πω ότι έγινε έντονη παρατήρηση στον Πρόεδρο της ΑΤΗΚ και στα μέλη του συμβουλίου ότι δεν ακούνε τους συμβούλους τους ως προς τις επενδύσεις», ανέφερε η κ. Χαραλαμπίδου παρατηρώντας ότι «αν άκουαν τους συμβούλους τους, σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν σήμερα, θα είχαν πετάξει 200 εκ σε δύσκολες οικονομικές περιόδους για τον τόπο. Εξήγησε ότι απαιτείτο από τη CYTA να αποσύρει 200 εκ. από τις κυπριακές τράπεζες και να τα επενδύσει σε χρεόγραφα στο εξωτερικό, αναφέροντας ότι στο παρελθόν που επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο από τα 24 εκ. που είχαν επενδυθεί έμειναν 9 εκ.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου αφού συνεχάρη τη CYTA που κατέφερε εν μέσω οικονομικής κρίσης το 2011 να έχει κέρδη 73 εκ. 4 εκ. περισσότερα από το 2010, είπε ότι πέραν αυτού χρειάζονται βελτιώσεις σε πολλούς τομείς, όπως υπερωρίες, καθώς πληρώθηκαν 4,75 εκ ευρώ για αυτό το σκοπό που θεωρείται υπέρογκο ποσό. Αλλο πρόβλημα που επισημάνθηκε, είπε, είναι οι οφειλές προς τον οργανισμό. Πρόσθεσε ότι η CYTA έχει να εισπράξει από χρεώστες 124,6 εκ. αλλά η εταιρεία που διόρισε το ΔΣ για να εισπράξει τις οφειλές απέτυχε παταγωδώς .

O Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας ανέφερε ότι η CYTA πρέπει να παραμείνει κερδοφόρος Ημικρατικός Οργανισμός αναφέροντας ότι χρειάζεται να γίνει μια καλύτερη διαχείριση των οικονομικών της ώστε οι τομείς που παρουσιάζονται διάφορά προβλήματα να τύχουν βελτίωσης. Λέγοντας ότι προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο χρειάζεται να παραμείνουν σε λειτουργία θυγατρικές που αφήνουν τεράστιες ζημιές, όπως η CYTA HELLAS και η CYTA VISIOΝ εφόσον οι στόχοι για να καταστούν κερδοφόρες δεν έχουν επιτευχθεί, `εκανε λόγο για λανθασμένη διαχείριση των οικονομικών της CYTAVISION που παραχωρώντας χορηγίες σε σωματεία, αγοράζοντας ποδοσφαιρικά δικαιώματα, αυξάνει κάθε χρόνο τη ζημιά της.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ είπε ακόμα ότι στη CYTA εργάζονται 3.000 υπάλληλοι και διερωτήθηκε εάν χρειάζεται όλος αυτός ο αριθμός των υπαλλήλων.”Θα πρέπει να δούμε με λεπτομέρεια την αξιολόγηση των διαφόρων υπηρεσιών και το προσωπικό που χρειάζεται ώστε να διαφυλάξουμε ότι η CYTA θα παραμείνει κερδοφόρος οργανισμός”, είπε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα