Συλλούρης: Με συναντίληψη και συγκροτημένη στρατηγική μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση

23:12 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εστω και τώρα αν υπάρχει συναντίληψη και συγκροτημένη στρατηγική μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, μετά τη σύσκεψη την Τρίτη το απόγευμα στο Προεδρικό για την οικονομία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι “η καθυστέρηση συνεννόησης μεταξύ μας όπως το Ευρωπαϊκό Κόμμα από καιρό είχε ζητήσει και κατ` επέκταση συνολικής αντιμετώπισης της κρίσης αδικεί την κυπριακή οικονομία, τον λαό μας που έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την κρίση καλύτερη από οποιανδήποτε

άλλη χώρα που έχει βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση είτε για ενδογενείς είτε για εξωγενείς παράγοντες”.

Ανέφερε ότι “τα συγκεκριμένα μέτρα θα τα εξετάσουμε μεμονωμένα για να δούμε σε ποια συμφωνούμε και σε ποια διαφωνούμε” και πρόσθεσε ότι “εκ πρώτης όψεως τα μέτρα δεν αγγίζουν τον κύριο άξονα των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται να γίνουν και σε αυτό θα επιμείνουμε”.

Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή, ο κ. Συλλούρης είπε ότι “χρονοδιάγραμμα εκ των πραγμάτων είναι το τέλος Ιουλίου”, ενώ σε σχέση με τις προσπάθειες για διακρατικό δανεισμό, είπε ότι εκτίμηση του είναι πως “δεν έχουμε τίποτε το τελεσίδικο” και “η ενημέρωση που έχουμε είναι πως βρίσκονται σε καλό δρόμο”.

Είπε ακόμη ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα έκανε την εισήγηση για δημιουργία ενός κεντρικού επιτελείου – και νομίζω θα γίνει αποδεκτή η εισήγηση μας σύμφωνα με την αντίδραση του Προέδρου και των κομμάτων – όπου θα ασχοληθεί πολύ συγκεκριμένα με την μεταρρύθμιση της λειτουργίας του κράτους και για δομικές αλλαγές που χρειάζονται”.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι στο επιτελείο “θα έχουν συμμετοχή πρωτίστως τα κόμματα αλλά και άλλοι κοινωνικοί φορείς, ίσως και κρατικοί λειτουργοί που έχουν τη δυνατότητα να σκεφτούν πλέον πάνω στη βάση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται αυτό το κράτος για να είναι αποδοτικό (φιλικό προς τους επενδυτές και προς την παραγωγή και αποτελεσματικό)”

Keywords
Τυχαία Θέματα