Εκπρόσωπος: Θα διαπραγματευτούμε για να πετύχουμε το καλύτερο

23:02 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί για να πετύχει το καλύτερο για την Κύπρο και πεποίθησή της είναι ότι αυτό θα γίνει διότι, όπως είπε ο Εκπρόσωπος, η Κύπρος, από δημοσιονομικής πλευράς, δεν είναι σε άσχημη κατάσταση.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της σύσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τα πολιτικά κόμματα για την Οικονομία,

που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι κατά την σύσκεψη υπήρξε συμφωνία ότι είναι πολύ σημαντική η περίοδος της διαπραγμάτευσης για το θέμα του Μηχανισμού.

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν είμαστε εκτός χρονικών πλαισίων σε ό,τι αφορά το πακέτο μέτρων, σημειώνοντας ότι προσδοκούμε ότι σύντομα θα εξευρεθούν οι απαραίτητες συγκλίσεις έτσι ώστε να υιοθετηθούν τα μέτρα και να προχωρήσουμε.

Στη σημερινή σύσκεψη, ανέφερε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε και συζήτησε με τα κόμματα για το πακέτο μέτρων που έχει διαμορφώσει η Κυβέρνηση που στόχο έχουν την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2012 έτσι όπως τον έχουμε σχεδιάσει και για υλοποίηση των στόχων των δημοσιονομικών».

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Στεφάνου, ενημέρωσε για τις προσπάθειες που έγιναν και γίνονται από μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, της πορείας των προσπαθειών για εξασφάλιση διακρατικού δανείου καθώς και για το θέμα της υποβολής αίτησης για βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης της ΕΕ.

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος, οι αρμόδιοι Υπουργοί που παρευρίσκονταν στη σύσκεψη, ο Υπουργός Οικονομικών και η Υπουργός Εργασίας, ενημέρωσαν τα κόμματα αναφορικά με τις διαβουλεύσεις και τις επαφές που υπάρχουν με τους κοινωνικούς εταίρους αναφορικά τόσο με την υιοθέτηση του πακέτου μέτρων όσο και για την πορεία συζήτησης του θέμα της αναδιάρθρωσης της ΑΤΑ που όπως είναι γνωστό είναι θέμα που τέθηκε στο πακέτο μέτρων που εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις από πλευράς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η σημερινή σύσκεψη έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «για τις προσπάθειες που καταβάλλαμε και καταβάλλουμε και για τις επιλογές που θέλαμε να έχουμε μπροστά μας αναφορικά με το θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που κυρίως προέρχονται από τον τραπεζικο-πιστωτικό τομέα έγινε ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, είχε λεχθεί ότι μπροστά μας έχουμε την προοπτική για εξασφάλιση δανείου για κάλυψη των αναγκών μας και ότι είμαστε σε επαφή και με τους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με το θέμα του Μηχανισμού».

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι μέχρι τώρα «δεν έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε διακρατικό δάνειο, από τις εξελίξεις ήμασταν υποχρεωμένοι να αιτηθούμε βοήθεια από το Μηχανισμό και είμαστε τώρα σε αυτή τη φάση».

Σε ό,τι αφορά δε το πακέτο μέτρων που αφορούν τα ζητήματα της υλοποίησης του σχεδιασμού μας, έτσι όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του 2012, ο Εκπρόσωπο

Keywords
Τυχαία Θέματα