Παναγιώτου: Σημαντικό είναι να γίνει η απαραίτητη διαπραγμάτευση για θετικούς όρους στη σύναψη του δανείου

23:02 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σημαντικό τούτη την ώρα είναι να γίνει η απαραίτητη διαπραγμάτευση ώστε να υπάρχουν θετικοί όροι στη σύναψη του δανείου από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, δήλωσε η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου, μετά τη σύσκεψη την Τρίτη το απόγευμα στο Προεδρικό για την οικονομία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Η κ. Παναγιώτου είπε ότι έτυχαν ενημέρωσης “εκ των υστέρων αφού ήδη έχει γίνει αίτηση για ένταξη στον Μηχανισμό”, προσθέτοντας ότι “σημαντικό τούτη την ώρα είναι να γίνει η απαραίτητη διαπραγμάτευση ώστε να

υπάρχουν θετικοί όροι”.

“Είναι επίσης σημαντικό τα χρήματα τα οποία θα έρθουν για την χώρα να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για να κλείσουν τα ελλείμματα αλλά για να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές και να δημιουργηθεί ανάπτυξη γιατί στο τέλος της ημέρας με μαθηματική ακρίβεια θα φθάσουμε σε ένα αδιέξοδο γιατί δεν θα μπορούμε μετά από πέντε χρόνια ή τέσσερα χρόνια να πληρωθούν όλα αυτά τα χρέη”, πρόσθεσε.

Η κ. Παναγιώτου είπε ακόμη ότι “πρέπει να γίνεται μια οριζόντια διοχέτευση των χρημάτων τα οποία θα προκύψουν από τα μέτρα, δηλαδή ένα μέρος ανάλογα με την περικοπή να δίνεται σε συγκεκριμένο τομέα όπως είναι η υγεία, οι συγκοινωνίες για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας γιατί η μάστιγα της ανεργίας φαίνεται ότι θα αυξάνεται συνεχώς και μετά τις δανειοδοτήσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα