Συλλούρης : Κατευθείαν στη Βουλή τα μέτρα

16:05 2/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό οδηγούνται προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων και δεν θα τεθούν σε διάλογο με τις συντεχνίες, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

Εξερχόμενος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Συλλούρης ανέφερε επίσης ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθούν θέματα περαιτέρω περικοπών από την υποεπιτροπή

που θα συνέλθει, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων που χειρίζονται τα οικονομικά θέματα.

Ο κ. Συλλούρης χαρακτήρισε «πολύ καλή» τη συνάντηση στο Προεδρικό, προσθέτοντας ότι το ΕΥΡΩΚΟ στάθηκε συνεπές στην υπόσχεσή του για σεβασμό των μέτρων που αποφασίστηκαν στη συνάντηση στο Προεδρικό την περασμένη Δευτέρα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αναμένεται να εξεταστεί εισήγηση του κόμματος για τη συνεισφορά μερίδας δημοσίων υπαλλήλων, που ανέρχεται στο ένα τέταρτο του συνόλου, οι οποίοι όπως είπε είναι υψηλόμισθοι και δεν επηρεάζονται από το πάγωμα των μισθών.

Δήλωσε εξάλλου ότι, συμπληρωματικά των αποφάσεων που πάρθηκαν την περασμένη Δευτέρα, αποφασίστηκε σήμερα η εξέταση του θέματος των επιδομάτων, είτε μέσω φορολόγησης είτε αλλιώς, καθώς, όπως είπε, το καθεστώς δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει.

Συμπλήρωσε επίσης ότι το ΕΥΡΩΚΟ έχει προτείνει μέτρα για την ανάπτυξη, τα οποία θα εξεταστούν την επόμενη Δευτέρα στη σύσκεψη της υποεπιτροπής.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θα επανέλθουν σε νέα σύσκεψη, και συμπλήρωσε ότι τη Δευτέρα θα συνέλθει η υποεπιτροπή για να συζητήσει θέματα ανάπτυξης και περαιτέρω περικοπών, όχι όμως φορολογιών.

Σε ερώτηση αν οι σημερινές αποφάσεις θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου μεταξύ της Κυβέρνησης και των συντεχνιών, ο κ. Συλλούρης δήλωσε πως «ότι αποφασίστηκε σήμερα νομίζω ότι πάει στη Βουλή» την ερχόμενη Πέμπτη.

Ερωτηθείς τέλος αναφορικά με τις επιπλέον περικοπές, ο κ. Συλλούρης απάντησε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό, παρέπεμψε όμως στη συνάντηση της Δευτέρας για λεπτομέρειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα