Κανένας κίνδυνος στην Παλώδια από τα πυρομαχικά

16:05 2/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ικανοποιημένη δηλώνει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, από τις διαδικασίες για μετακίνηση και καταστροφή των επικίνδυνων πυρομαχικών που βρίσκονταν στο στρατόπεδο της Παλώδιας, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησαν το πρωί τα μέλη της στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Βαρνάβα, επιβεβαίωσε στα ΜΜΕ ότι ”τα πιο επικίνδυνα πυρομαχικά τα οποία υπήρχαν διασκορπισμένα στην ύπαιθρο έχουν στην πλειοψηφία τους καταστραφεί,

όπως παράλληλα μια μεγαλύτερη ποσότητα έχει μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο”, προσθέτοντας ότι η ποσότητα των πυρομαχικών που μεταφέρθηκε στις αποθήκες της Ασγάτας θα καταστραφεί μέσα στο Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Είπε ακόμη ότι από την πληροφόρηση που έχει δοθεί, τα πυρομαχικά που μεταφέρθηκαν στις αποθήκες της Ασγάτας, μέχρι την καταστροφή τους, ”έχουν τοποθετηθεί ορθά μέσα σε σχισμές οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σε απόσταση περίπου 2 – 2,5 χιλιομέτρων από την κοινότητα και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα”.

Ανέφερε δε ότι στο στρατόπεδο της Παλώδιας παραμένει μια μικρή ποσότητα πυρομαχικών που όμως δεν θεωρούνται επικίνδυνα ως τέτοια και πρόσθεσε ότι ”συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς η προσπάθεια από πλευράς ΓΕΕΦ ώστε και αυτά τα πυρομαχικά να μεταφερθούν σε πιο ασφαλή χώρο και παράλληλα να καταστραφούν”.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, έχει ήδη ληφθεί απόφαση και σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός αριθμού ειδικών αποθηκών ”που θα φιλοξενήσουν άλλου είδους πυρομαχικά, τα οποία σήμερα μπορεί να βρίσκονται μέσα σε κοντέινερ, είτε κάτω από διάφορα σκέπαστρα”, ενώ διευκρίνισε πως αυτές οι αποθήκες δεν θα βρίσκονται στην Επαρχία Λεμεσού.

Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης Παλώδιας Χαράλαμπος Ζορμπάς εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις ενέργειες που έγιναν τους τελευταίους μήνες για απομάκρυνση των επικίνδυνων πυρομαχικών από το στρατόπεδο και ευχαρίστησε τόσο την Επιτροπή Αμυνας, όσο και τη διοίκηση και το προσωπικό του στρατοπέδου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Keywords
Αναζητήσεις
stratopedo palothia
Τυχαία Θέματα