Για την επένδυση του Κατάρ συζήτησε η Κοινοπραξία

16:05 2/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Τον τρόπο με τον οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία θα πάρει μεγαλύτερο ποσό σε σχέση με την αξία της γης από την ανάπτυξη με το Κατάρ, στην περιοχή του Χίλτον, και ανάλογα με την απόδοση του έργου, συζήτησαν σήμερα τα μέλη του συμβουλίου της Κοινοπραξίας Κατάρ-Κύπρου.

Από κυπριακής πλευράς στο συμβούλιο της Κοινοπραξίας συμμετέχουν ο Χρίστος Μαυρέλλης (Πρόεδρος), ο Πάμπος Παπαγεωργίου και ο Ανδρέας Πίττας.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, παρέστη για λίγη ώρα και ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, ο οποίος στη συνέχεια

αναχώρησε για τη σύσκεψη στο Προεδρικό. Από πλευράς της εταιρείας του Κατάρ συμμετείχε τετραμελής αντιπροσωπεία.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Χρίστος Μαυρέλλης δήλωσε ότι στη συνάντηση έγινε μια πάρα πολύ εποικοδομητική και εκτεταμένη συζήτηση. «Ανταλλάξαμε απόψεις τόσο όσον αφορά τη μορφή που θα πρέπει να πάρει αυτό το συγκεκριμένο έργο, όπως επίσης και θέματα που αφορούν τη συνεργασία, το διαμερισμό των κερδών από το έργο και γενικά τα επόμενα βήματα», είπε.

Ο κ. Μαυρέλλης ανέφερε πως έχει συμφωνηθεί ότι πολύ σύντομα «οι αντιπρόσωποι της εταιρείας θα επανέλθουν με σχόλια πάνω στις δικές μας εισηγήσεις και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα το έργο αυτό θα μπορέσει να προχωρήσει για το καλό των εμπλεκομένων μερών».

«Οπως γνωρίζετε η Κύπρος αποβλέπει σε αυτό το συγκεκριμένο έργο ως την απαρχή για νέες επενδύσεις από το Κατάρ. Είναι γνωστό ότι το Κατάρ και η συγκεκριμένη εταιρεία του Κατάρ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ίσως επενδυτές διεθνώς, και για εμάς αν προχωρήσει – όπως ελπίζουμε το έργο αυτό σύντομα – θα συμβάλει πάρα πολύ στο να προσελκυστούν και άλλες επενδύσεις γενικότερα και ειδικότερα από τον αραβικό κόσμο», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν σήμερα προχώρησαν στη σύσταση της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο, ο κ. Μαυρέλλης απάντησε αρνητικά. «Δεν προχωρήσαμε ακόμα. Η εταιρεία είναι έτοιμη για να προχωρήσει, το καταστατικό έχει σταλεί, πιθανόν να χρειαστούν κάποιες τροποποιήσεις ανάλογα με το πώς θα αντιμετωπιστούν οι προτάσεις που έγιναν σήμερα στη διάρκεια της συζήτησης», είπε.

Σε ερώτηση αν τέθηκε θέμα σχετικά με τις τιμές πώλησης των διαμερισμάτων και των καταστημάτων του έργου, ο κ. Μαυρέλλης ανέφερε ότι συζητήθηκαν μέθοδοι ως προς το πώς η Κυπριακή Δημοκρατία θα πάρει ένα μεγαλύτερο ποσό σε σχέση με την αξία της γης, ανάλογα με την επιτυχία του έργου.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας είπε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η μορφή που θα πάρει το έργο. «Δηλαδή», συνέχισε, «τι ποσοστό θα χρησιμοποιηθεί για οικιστικές μονάδες, τι ποσοστό για γραφεία, τι για καταστήματα και τι για το ξενοδοχείο».

Τέλος, σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να επανέλθει η αντιπροσωπεία της εταιρείας, ο κ. Μαυρέλλης είπε ότι τους έχουν διαβεβαιώσει πως θα διαβουλευθούν με τους προϊσταμένους τους και με το ΔΣ πολύ σύντομα «και ελπίζουμε ότι θα έχουμε τις απαντήσεις εντός των προσεχών λίγων εβδομάδων».

Keywords
Τυχαία Θέματα