Στην Κύπρο συνάντηση για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

18:22 27/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα των ΜμΕ, θα φιλοξενήσει, ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβούλιου της ΕΕ, το πρώτο SME Assembly για θέματα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (MμΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Assembly θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία στις 15 και 16 Νοεμβρίου και θα συμμετέχουν επιχειρηματικές οργανώσεις, ευρωπαϊκές, εθνικές και περιφερειακές Αρχές, ακαδημαϊκοί και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, οι οποίοι θα ανταλλάξουν

απόψεις και καλές πρακτικές για τους τρόπους που θα πρέπει να βοηθηθούν οι ΜμΕ για να οδηγηθούν προς την ανάπτυξη.

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης, ανακοινώνοντας τη διοργάνωση του SME Assembly ανέφερε ότι “οι ΜμΕ τώρα περισσότερο από ποτέ κατέχουν το κλειδί για την τόνωση της ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη. Το Assembly θα αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για να συζητηθούν μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν τις μικρές επιχειρήσεις και να ανταλλαχτούν απόψεις, ιδέες  και πρωτοβουλίες που θεωρούνται επιτυχημένες στην ενθάρρυνση και στην ανάπτυξη των ΜμΕ

«Στην Κύπρο, οι ΜμΕ αντιπροσωπεύουν το 99% των επιχειρήσεων και για το λόγο αυτό η διοργάνωση του πρώτου SME Assembly στην Κύπρο φαίνεται να είναι η καταλληλότερη ρύθμιση», σημείωσε.

Οι συμμετέχοντες στο Assembly  θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια δυναμική και διαδραστική συζήτηση καθώς και σε διάφορα εργαστήρια μαζί με τις ΜμΕ και τις επιχειρηματικές οργανώσεις.

Το Assembly θα κορυφωθεί με την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας, τα οποία αποσκοπούν στη βράβευση των πρωτοβουλιών που έχουν συμβάλει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας σε εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο κατά το προηγούμενο έτος.

Οι ΜμΕ αποτελούν την κινητήριο δύναμη της ανάπτυξης στην Ευρώπη: πάνω από το 99% του συνόλου των επιχειρήσεων είναι μικρές ή μεσαίες και 85% του συνόλου των θέσεων απασχόλησης που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι σε ΜμΕ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ΕΕ υπάρχουν περισσότερες από 20 εκατομμύρια ΜμΕ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 99% των επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Κατά τα τελευταία 5 χρόνια, οι ΜμΕ κατέχουν τα δύο τρίτα της συνολικής ιδιωτικής απασχόλησης και το 80% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν σε ολόκληρη την ΕΕ. Η οικονομία της Κύπρου κυριαρχείται από μικρές επιχειρήσεις. Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις (99,9%) είναι ΜμΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα