Σουλτς: Η Τουρκία να σεβαστεί τους κανόνες της ΕΕ

15:33 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός τη στάση της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

Μιλώντας σε κοινή διάσκεψη Τύπου που έδωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο μαζί με τον Προεδρεύοντα του Συμβουλίου της ΕΕ, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Σουλτς ανέφερε πως η Κυπριακή Προεδρία είναι μια από τις καλύτερα προετοιμασμένες Προεδρίες που έχει δει εδώ και πολύ καιρό.

Ο

κ. Σουλτς ανέφερε πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι ο ενδεδειγμένος άνθρωπος αυτή τη χρονική στιγμή που μπορεί να αντιπροσωπεύσει την ΕΕ στα θέματα της κοινωνικής δικαιοσύνης ενώ παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τους επόμενους έξι μήνες η Κύπρος θα υπηρετήσει τα ευρωπαϊκά ιδανικά.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως η Κυπριακή Προεδρία θέλει να προωθήσει τη δημιουργία ενός καλύτερου κοινωνικού προσώπου της ΕΕ και θέλει να θέσει τον απλό άνθρωπο στο επίκεντρο της προσοχής της Ενωσης και των ξεχωριστών χωρών μελών της.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, είπε πως η λιτότητα από μόνη της δεν αποτελεί τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισής της και πως χρειάζεται πάντρεμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας με την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα