Πρόεδρος: Θα εργαστούμε για μια δίκαιη ευρωπαϊκή κοινωνία

15:02 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν είμαστε μάγοι και τα θαύματα δεν είναι πιθανά, όμως μπορούμε να κάνουμε ότι καλύτερο για να θέσουμε τα θεμέλια που θα επιτρέψουν στην ΕΕ να οικοδομήσει μια πιο δίκαιη ευρωπαϊκή κοινωνία, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ Δημήτρης Χριστόφιας, εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας

είπε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δεν απέδωσε, γιατί επικεντρώθηκε στη λιτότητα.

Συμπλήρωσε ότι η λιτότητα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης και πρόσθεσε ότι χρειάζονται σωστές και ισοζυγισμένες πολιτικές, κάτι, με το οποίο, όπως είπε, θα ασχοληθεί η Κυπριακή Προεδρία.

Εξέφρασε παράλληλα την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ των θεσμικών οργάνων, λέγοντας ότι πρέπει να δουλέψουμε μαζί ώστε να αντιμετωπίζουμε τις πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις της ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που τα τρία ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, το Συμβούλιο, το Κοινοβούλιο και η Επιτροπή, ακολουθήσουν διαφορετικές κατευθύνσεις, τότε δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε εξάλλου ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ είναι η ανεργία και συμπλήρωσε ότι πρέπει να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας, κυρίως όσον αφορά τους νέους ανθρώπους.

Συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν πολλοί νέοι που έχουν προσόντα, και οι οποίοι όταν βγαίνουν στην αγορά εργασίας μετά από δέκα χρόνια σπουδών, πρέπει να βρουν δουλειά και όχι να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος, αναφερόμενος στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ είπε ότι είναι μια από τις καλύτερα προετοιμασμένες προεδρίες που έχουμε δει.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχαρίστησε τον κ. Σουλτς και τους Ευρωβουλευτές για την υποδοχή που του επιφύλαξαν, αλλά και για τα σχόλια που υπέβαλλαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προτεραιοτήτων της Προεδρίας.

Ακόμη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για τις δηλώσεις του στην Ολομέλεια και είπε ότι θα εργαστεί από κοινού, τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον κ. Σουλτς κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, για το μέλλον της Ευρώπης και τους λαούς της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόεδρος,proedros