Διακήρυξη για την επέτειο ίδρυσης του Δημοκρατικού Συναγερμού

15:23 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΔΗΣΥ σε διακήρυξή του για την επέτειο ίδρυσης του κόμματος στις 4η Ιουλίου πριν από 36 χρόνια, αναφέρει ότι η πορεία του υπήρξε πορεία έργων και προσφοράς στον τόπο και τους πολίτες και η συμβολή της παράταξης στην αποκατάσταση και εδραίωση μιας πολυφωνικής και σύγχρονης δημοκρατίας, στο κλείσιμο του κεφαλαίου του εθνικού διχασμού που τόσο τραγικά σημάδεψε την πατρίδα μας, υπήρξε καθοριστική και αναγνωρίζεται σήμερα από φίλους και αντιπάλους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενηλικιωμένος

και ισχυρός, προσβλέπει με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στο μέλλον.

“Κορυφαία προτεραιότητα παραμένει η επανένωση της πατρίδας μας με την επιδίωξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού μέσα από τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών και με την αξιοποίηση της συμμετοχής μας ως πλήρους μέλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προτεραιότητα, επίσης, παραμένει η έξοδος της Κύπρου από τα δύσκολα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η κυπριακή οικονομία”, προστίθεται.

“Με ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα συμβάλει στην επίτευξη του δύσκολου αυτού στόχου. Ταυτόχρονα, η παράταξη μας ανταποκρίνεται με συνέπεια και ευθύνη στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τιμώντας την εντολή του λαού και δεσμευόμαστε ότι η παρουσία του Δημοκρατικού Συναγερμού στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας θα καταστεί ακόμα πιο καταλυτική και επωφελής για την πατρίδα και το λαό μας», αναφέρεται.

Ο ΔΗΣΥ αναφέρει ακόμα ότι συνδυάζουν δυναμισμό και σύγχρονες αντιλήψεις για την άσκηση μιας πολιτικής προσαρμοσμένης στις ανάγκες της εποχής μας και εναρμονισμένη με τις προσδοκίες μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας και ότι με δημιουργικότητα και δυναμισμό διασφαλίζουμε μια συνεχή και αποτελεσματική παρουσία στην καθημερινή ζωή της Κύπρου, δίπλα στους πολίτες και τα προβλήματά τους.

«Με σύγχρονες αντιλήψεις και με πολιτική υπευθυνότητα και συνέπεια ο Δημοκρατικός Συναγερμός συμβάλλει στη διαμόρφωση νέων δεδομένων στην πολιτική ζωή της Κύπρου. Με τρόπο σύγχρονο και δημιουργικό δίνει έκφραση στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας των πολιτών”, προστίθεται.

Το ιδρυτικό συνέδριο του ΔΗΣΥ το 1976 για την εξαγγελία των ιδρυτικών αρχών και θέσεων του νέου κόμματος, αναφέρεται, ήταν το αποκορύφωμα της προσπάθειας του Γλαύκου Κληρίδη που άρχισε νωρίτερα μέσα στον ίδιο χρόνο για να δώσει μια ισχυρή παρουσία στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου στα δύσκολα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή.

“Ο ιδρυτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Γλαύκος Κληρίδης, ανέλαβε μια τολμηρή πρωτοβουλία. Να δώσει πολιτικό βήμα έκφρασης σε ένα χώρο που έμελλε στην πορεία να κυβερνήσει τον τόπο και να θέσει την καθοριστική του σφραγίδα στο μεγαλύτερο επίτευγμα στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Στην ένταξη της πατρίδας μας στην Ενωμένη Ευρώπη. Σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία καταξιώνεται να προεδρεύει αυτού του σημαντικού οργανισμού”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα