ΣΕΚ και ΤΟΥΡΚΣΕΝ συζήτησαν Κυπριακό και οικονομία

16:28 10/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση ότι παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό και την οικονομία, συνεχίζοντας τη γόνιμη συνεργασία της προς όφελος των εργαζομένων και των δύο κοινοτήτων, εξέφρασαν οι ηγέτες της ΣΕΚ και της τουρκοκυπριακής συντεχνίας ΤΟΥΡΚΣΕΝ κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΕΚ, κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την οικονομική κρίση

καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Νίκος Μωϋσέως δήλωσε ότι η διαβούλευση των δύο συνδικάτων είναι συνεχής αποδίδοντας τεράστια σημασία στις εργασιακές και κοινωνικοοικονομικές μεταρρυθμίσεις που πηγάζουν από το κοινοτικό κεκτημένο και τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

”Η συνεργασία των δύο συντεχνιών εστιάζεται στα θέματα των κοινωνικών ασφαλίσεων και των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές καθώς και στις συντάξεις όσων εργάσθηκαν στο παρελθόν στην Κυπριακή Δημοκρατία”, πρόσθεσε.

Για το Κυπριακό, ο κ. Μωϋσέως εξέφρασε την αναγκαιότητα να συνεχισθεί η κοινή προσπάθεια για εξεύρεση λύσης σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφάλειας και των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της ΤΟΥΡΚΣΕΝ Αρσλάν Μπιτσακλί είπε ότι οι σχέσεις των δύο συντεχνιών είναι πολύχρονες, υπενθυμίζοντας ότι είναι μέλη της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) και της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ΙΤUC) ενώ διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Παγκύπριο Συνδικαλιστικό Φόρουμ.

Ο κ. Μπιτσακλί είπε ότι συζήτησαν τα προβλήματα των Τουρκοκυπρίων εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς και την διαμόρφωση του εργασιακού και κοινωνικοοικονομικού σκηνικού σε περίπτωση λύσης στο Κυπριακό.

”Οι εργαζόμενοι της Κύπρου, Ε\Κ και Τ\Κ, δεν θέλουν άλλο ένα πόλεμο, αλλά προσπαθούν να συμβάλουν στην επίτευξη λύσης και ειρήνης στο νησί”, πρόσθεσε.

Την αντιπροσωπεία της ΣΕΚ αποτελούσαν ο κ. Μωυσέως, ο Αναπληρωτής ΓΓ της Συνομοσπονδίας Ανδρέας Μάτσας, ο Γενικός Οργανωτικός Δημήτρης Μιχαήλ και ο Γραμματέας δημοσίων και διεθνών σχέσεων Νίκος Επιστηθίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα