Η 37 Διεθνής Εκθεση Κύπρου ανοίγει την άλλη εβδομάδα τις πύλες της

16:07 10/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η 37η Διεθνής Εκθεση Κύπρου, το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός της Κύπρου, ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 18 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Μαΐου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Μαΐου,

στις 19:30, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στην παρουσία κρατικών αξιωματούχων, του διπλωματικού σώματος, του πολιτικού και κοινωνικού κόσμου, καθώς και εκπροσώπων των οικονομικών και παραγωγικών τάξεων.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 18:00 – 23:00 καθημερινά πλην του Σαββάτου που θα κλείνει τα μεσάνυκτα.

Η τιμή εισόδου παραμένει και φέτος στα 5 ευρώ, ενώ για παιδιά μέχρι 12 ετών, καθώς και για τα μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων και για τα μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας, η είσοδος είναι δωρεάν .

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για την 37η Διεθνή Εκθεση Κύπρου 2012, ο Πρόεδρος της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Λοϊζος Κωνσταντίνου είπε ότι στους εκθεσιακούς χώρους θα προβληθούν όλοι οι τομείς του εμπορίου, της οικονομίας και γενικότερα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως σπίτι, οικιακός εξοπλισμός, μηχανήματα, εργαλεία, υπηρεσίες και τεχνολογία, καθώς και ειδικές θεματικές εκθέσεις όπως η Παγκύπρια Εκθεση Ναυτικό Σαλόνι, η Εκθεση Εσωτερικού Τουρισμού «CYTOUR», η Εκθεση προκατασκευασμένων σπιτιών και την Εκθεση Αυτοκινήτου Αντίκας.

Ανέφερε, επίσης, ότι στη φετινή έκθεση θα λειτουργήσουν όλα τα εκθεσιακά περίπτερα όπως και οι ανοικτοί εκθεσιακοί χώροι, καλύπτοντας συνολικό χώρο 20.000 τ.μ.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι στη φετινή έκθεση συμμετέχουν εκθέτες παρουσιάζοντας προϊόντα από Κύπρο, Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία, «επιβεβαιώνοντας το διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης».

Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επισκεπτών φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τις 70.000 και ότι μέχρι σήμερα ο αριθμός των εκθετών έχει φτάσει τους 247 και παρουσιάζονται προϊόντα και υπηρεσίες πέραν των 1.000 εταιρειών από την Κύπρο, καθώς και από 21 ξένες χώρες .

Οι επίσημες κρατικές συμμετοχές είναι η Ελλάδα, με συμμετοχή του ΟΠΕ και συνδρομή των Επιμελητηρίων Πειραιά, Ηλείας, Λάρισας, Αχαϊας και Λέσβου, οι ΗΠΑ, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία (με 12 εταιρείες), η Παλαιστίνη, η Νότιος Αφρική και το Κουβέιτ (με 14 εταιρείες).

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι φέτος τιμώμενος Δήμος είναι ο κατεχόμενος Δήμος Λευκονοίκου, ο οποίος στο περίπτερο 4 της έκθεσης θα παρουσιάσει πλούσιες εκδηλώσεις .

Ανέφερε, επίσης, ότι σημαντική παρουσία στο περίπτερο 4 θα είναι και η παρουσία του παιδικού χωριού «Round Table», με δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά και παρουσίαση των μονάδων mentor σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι μία καινοτομία της φετινής έκθεσης αποτελεί η παρουσία της έκθεσης «Αλιείας Ναυτικό Σαλόνι» στο περίπτερο 1 από την Τετάρτη 23 Μαΐου μέχρι και το τέλος της έκθεσης, στην οποία παρουσιάζεται όλο το φάσμα που έχει να κάνει με θάλασσα και σκάφος.

Ανέφερε, επίσης, ότι για πρώτη φορά στη φετινή έκθεση οργανώνεται ο πρωτότυπος διαγωνισμός «E-spor

Keywords
Τυχαία Θέματα