Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με το ΓΓ του ΑΚΕΛ, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

17:10 14/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε κλίμα που επιβεβαίωνε τις συντροφικές και ειλικρινείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στη Βουλή, σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν

εκ μέρους του κόμματος ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας και Συντονιστής Τμήματος Εξωτερικής πολιτικής, οι βουλευτές Θ. Δρίτσας και Ρ. Δούρου, ο Στέλιος Παππάς Συντονιστής Τμήματος Ευρωπαϊκής πολιτικής και ο Θ. Παρασκευόπουλος, μέλος της γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και δεν ακολούθησαν δηλώσεις.

Όπως αναφέρεται, η συζήτηση με το ΓΓ του ΑΚΕΛ περιστράφηκε καταρχήν γύρω από το θέμα της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα καθώς επίσης και της διαχείρισης των υδρογονανθράκων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προωθούμενη στην Κύπρο ίδρυση Ταμείου Υδρογονανθράκων που θα αφορά επενδύσεις για τη δημιουργία των απαραίτητων ενεργειακών υποδομών, την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού καθώς και τις επενδύσεις προς όφελος των μελλοντικών γενεών.
Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία του για την παρατεινόμενη τουρκοκυπριακή και τουρκική αδιαλλαξία, ενώ σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο υποψήφιος Σταύρος Μαλά, που υποστηρίζει το κόμμα του.
Τέλος, ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “αποτελέσματα σημαντικά που όμως δυστυχώς πέρασαν σχεδόν απαρατήρητα από τα ΜΜΕ”, όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα