Δεν θα επιτρέψουμε περικοπές συντάξεων, δηλώνει ο Ν. Αναστασιάδης

16:31 14/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη δέσμευση ότι εάν εκλεγεί θα προστατεύσει τα κεκτημένα των ατόμων της τρίτης ηλικίας με υπαλλακτικές προτάσεις, αν απαιτείται, προκειμένου η Κύπρος να υπογράψει μνημόνιο με τους δανειστές της, ανέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, χαιρετίζοντας γεύμα ηλικιωμένων που διοργάνωσε

με την ευκαιρία του νέου έτους ο Επαρχιακός Σύνδεσμος Ευημερίας Ηλικιωμένων Λευκωσίας.

«Στηριζόμαστε στη νεότητα και στα φρέσκα μυαλά, σε συνδυασμό με την εμπειρία των παλαιοτέρων και θα είναι η πρώτη προτεραιότητά μας, αν ο λαός μας τιμήσει με την ψήφο του, πώς αναθεωρούμε κάποιες πολιτικές δεσμευτικές, που έχει αναλάβει η παρούσα διακυβέρνηση με τις περικοπές επιδομάτων κλπ. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν περικοπές συντάξεων και να περικοπούν ωφελήματα εκείνων στους οποίους τα χρωστούμε» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος, δεσμευόμενος ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας και οι νέοι θα είναι η «πρώτη προτεραιότητα» στη διακυβέρνησή του.

«Αυτό που δεσμεύομαι», ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης, «είναι ότι μέσα από το πρόγραμμά μας, οι πολιτικές μας που αφορούν τους ανθρώπους της γνώσης, της πείρας, της προσφοράς είναι ασυμβίβαστες με οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει οποιεσδήποτε συμφωνίες είτε έγιναν είτε αφορούν περικοπές από τα ωφελήματα και τις συντάξεις. Θα προστατεύσουμε τα κεκτημένα σας με υπαλλακτικές προτάσεις αν απαιτείται, προκειμένου να τύχουμε της δανειακής σύμβασης».

Συνέχισε λέγοντας ότι «θα βρούμε εναλλακτικές λύσεις, αρκεί να έχουμε σωστές διασυνδέσεις και επιρροή στην ΕΕ» και αυτό, είπε, είναι η διαφορά που διακρίνει το ΔΗΣΥ από «κάποιους άλλους».

Αναφέροντας ότι «σήμερα δεν είναι η μέρα για κριτική και για αντιπαραθέσεις», ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε ότι «ο κόσμος θέλει θέσεις, απαντήσεις στα προβλήματα του», κι αυτά προτείνει ο ΔΗΣΥ μέσα από την «ιστορική» του συνεργασία με το ΔΗΚΟ, το διάλογό του με το ΕΥΡΩΚΟ και τους Οικολόγους, αλλά και τη σύμπτωση θέσεων με τους σοσιαλιστές στη Βουλή, όπως ανέφερε.

«Να δώσουμε απαντήσεις, συγκροτημένες και συγκεκριμένες, πολιτικές που τις έχουμε ήδη συμφωνήσει, κι αυτό είναι το σημαντικότερο, κοστολογημένες, στοχευμένες έτσι ώστε να προσέξουμε πώς προστατεύουμε όσους έχουν την ανάγκη του κράτος» συμπλήρωσε.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είπε πως «οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές δεν είναι εκλογές κομμάτων, ιδεολογιών και προσώπων, αλλά επιλογές και εκλογές πολιτικών που θα αποκαταστήσουν την αξιοπρέπεια, την περηφάνια και ιδιαίτερα τη σιγουριά για τους πολίτες».

Ο ρόλος του κράτους, ανέφερε, δεν είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά η προσφορά των υπηρεσιών της παιδείας, της ασφάλειας και πάνω απ’ όλα της κοινωνικής πρόνοιας και να χτίσει ένα κοινωνικό δίκτυ προστασίας που να καλύπτει τους έχοντες ανάγκη, και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους.

«Δεν είναι θέμα πλέον να διακρίνουμε ιδεολογικά ποιοι υποφέρουν, γιατί υποφέρει όλος ο λαός κι εμάς μας ενδιαφέρει όχι ποιοι διέπραξαν τα λάθη αλλά πώς μέσα από τις προτάσεις μας μπορεί να δημιουργήσουμε τις προοπτικές, έτσι ώστε να αισθάνεται η τρίτη ηλικία, αλλά και η νεαρότερη ηλικία, ασφάλεια» είπε.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος ευχήθηκε το 2013 να είναι το έτος μιας νέας εποχής για την Κύπρο.

Χαιρετίζοντας το γεύμα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν είπε πως το 2013 θα είναι μία κρίσιμη χρονιά γιατί δεν διακυβεύονται κομματικά ποσοστά ή η τύχη πολιτικών, αλλά η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το μέλλον και η προοπτική του τόπου, όπως ανέφερε. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για ερασιτεχνισμούς και τυχοδιωκτισμούς ή για επιπόλαιες πρωτοβουλίες και πολιτικές που θα χαϊδεύουν τ’ αυτιά και δεν θα αντιμετωπίζουν τα πραγματικά προβλήματα» είπε ο Μάριος Καρογιάν.

Πρόσθεσε πως το 2013 θα πρέπει να είναι μία χρονιά σκληρής δουλειάς από όλους και ότι τώρα είναι «η ώρα της συστράτευσης, της ενότητας, της συναίνεσης, της συνδιαμόρφωσης πολιτικών. Είναι η ώρα που πρέπει να τραβήξουμε όλοι κουπί, αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την εξαθλίωση που παρουσιάζεται σε όλα τα φάσματα της κοινωνίας».

Είπε ότι το πρόγραμμα που συνδιαμόρφωσαν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ έχει ως προτεραιότητα να δοθούν θέσεις εργασίας στους νέους, να δημιουργηθεί ανάπτυξη, όπως επίσης και να στηριχθούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό το συντομότερο να βγούμε από αυτή την έκτακτη ανάγκη που έχει κτυπήσει τον τόπο, να ξαναδώσουμε ελπίδα και προσδοκίες και να χτίσουμε στις αρχές που χαρακτήριζαν αυτό το λαό για χρόνια πολλά, με επίκεντρο την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την κοινωνική στήριξη και την εντιμότητα» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, χαιρετίζοντας το γεύμα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’, είπε πως «η παρουσία των ηλικιωμένων στη ζωή μας είναι η παρουσία της εμπειρίας της ζωής και αν η οικογένεια, αλλά και η κοινωνία μέχρι τώρα στέκονταν ψηλά, ήταν γιατί στο επίκεντρο της ζωής της είχε τους ηλικιωμένους ως εμπειρία».

Ο Επίσκοπος Καρπασίας ανέφερε πως βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την εμπειρία και πως αυτή την εμπειρία των ηλικιωμένων πρέπει η οικογένεια, η κοινωνία και η πολιτεία να την εκμεταλλευτούν.

Απευθυνόμενος στον υποψήφιο Πρόεδρο ευχήθηκε εάν εκλεγεί να εργαστεί προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης της Κύπρου και της επιστροφής στην Κερύνεια, την Αμμόχωστο, τη Μόρφου και την Καρπασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα