Ο Γρηγόρης Ξενοφώντος επιμένει στην αθωότητα του

16:15 14/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τον 4ο κατηγορούμενο στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, Γρηγόρη Ξεονοφώντος, να επιμένει στην αθωότητά του, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Έλενα Κλεόπα, επικεντρώθηκε στη νύχτα της δολοφονίας, υποβάλλοντας στον κατηγορούμενο ότι λέει ψέματα στο δικαστήριο και ότι ο ίδιος διοργάνωσε τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

Η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε στον Ξενοφώντος

ότι αυτός διοργάνωσε το φόνο του θύματος, αφού όπως ανέφερε στο δικαστήριο είπε τόσο στον 1ο κατηγορούμενο Αντρέα Γρηγορίου, όσο και στο βασικό μάρτυρα κατηγορία Φάνο Χατζηγεωργίου, ότι γνώριζε το μέρος που έμενε το θύμα και θα αναλάμβανε αυτός να κάνει τις παρακολουθήσεις.

Ο Γρηγόρης Ξενοφώντος ισχυρίστηκε πως ποτέ του δεν έκανε παρακολουθήσεις και ότι ποτέ δεν έκανε τον φόνο.

Κατά την αντεξέτασή της, η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε στον Ξενοφώντος ότι έπλασε μια ιστορία που η ανθρώπινη λογική δεν την αντέχει, προσθέτοντας ότι η σειρά των γεγονότων όπως έχει εξιστορηθεί από τον κατηγορούμενο καταδεικνύει ότι γνώριζε τα πάντα γύρω από τον Άντη και ότι ο ίδιος τον έχει εκτελέσει.

Ο 4ος κατηγορούμενος ανέφερε στο δικαστήριο ότι τα όσα είπε ο ίδιος είναι η πραγματικότητα, ενώ αυτά που είπε στην κατάθεση του ο Φάνος Χατζηγεωργίου είναι φανταστικά.

Η κ. Κλεόπα υπέβαλε στον Ξενοφώντος ότι λίγη ώρα πριν από τη δολοφονία τού τηλεφώνησε ο Φάνος Χατζηγεωργίου και του είπε: «Άντε τελείωνε και βιάζομαι να πάμε να κάνουμε τη δουλειά. Δεν μπορεί να θέλει να τον φυλάνε και να γίνεται και η δουλειά του. Αλλιώς εγώ παραιτώ», υπονοώντας τον 1ο κατηγορούμενο, ο οποίος νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο.

Ο κατηγορούμενος απάντησε ότι ποτέ δεν δέχθηκε τέτοιο τηλεφώνημα από τον Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας ότι αυτό που είχαν συνεννοηθεί πριν τη δολοφονία, ήταν να πάει στο διαμέρισμά του Φάνου και να τον βοηθήσει να αλλάξει ένα κουρτινόξυλο.

Η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε στον κατηγορούμενο πως ό,τι έκανε, το έκανε για τα χρήματα και ότι είναι ένας ψεύτης. Επιπλέον, τον ρώτησε αν δεν το έκανε για τα χρήματα, όπως ισχυρίζεται, τότε γιατί δολοφόνησε τον Άντη Χατζηκωστή. Ο κατηγορούμενος απάντησε ότι κατέθεσε στο δικαστήριο ως τεκμήρια, έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν είχε οικονομικό πρόβλημα και επέμεινε ότι δεν είναι αυτός που σκότωσε τον Άντη.

Σε ό,τι αφορά την πτώχευση του, ο Ξενοφώντος απάντησε ότι πτώχευσε διότι βρισκόταν στη Μολδαβία».
Επιπρόσθετα, η κ. Κλεόπα υπέβαλε στον κατηγορούμενο ότι την επομένη του φόνου πήγε στον Ανδρέα Γρηγορίου και ζητούσε τα λεφτά του, λέγοντας ότι αν δεν του τα έδινε θα πήγαινε στον Τάσο Κρασοπούλη.

“Αυτά όλα είναι ψέματα και έφυγα στη Μολδαβία, επειδή με απείλησαν”, απάντησε ο Ξενοφώντος.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα συνεχιστεί αύριο, στις 09:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα