Σε μεγάλη παράταξη της αριστεράς στοχεύει ο Α. Τσίπρας

23:12 3/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το στόχο του για τη συγκρότηση «μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς που θα κυβερνήσει τον τόπο» αλλά και το πώς θα γίνει αυτό παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση για την επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, που οργάνωσε η ομάδα στελεχών «Νέος Αγωνιστής», οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο

κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας τη σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε με το ΠΑΣΟΚ λόγω της πραγματοποίησης της εκδήλωσης του «Νέου Αγωνιστή» αλλά και της προσωπικής του συμμετοχής σε αυτήν, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δεν επιδιώκει να μετατραπεί σε νέο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο άσκησε σφοδρή κριτική για την κυβερνητική του πορεία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με κριτήριο τις θέσεις που είχαν διατυπωθεί στη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ τόνισε ότι η κληρονομιά πολιτικών διακηρύξεων που ενέπνευσαν αγώνες και κατακτήσεις δεν είναι προνόμιο κανενός και υπογράμμισε ότι έχει πλέον φτάσει η ώρα της Αριστεράς, χωρίς υπεραπλουστεύσεις του παρελθόντος, η ώρα για ενότητα «των δυνάμεων της εργασίας και του πολιτισμού, σε ένα μεγάλο πολιτικό μέτωπο».

Ο κ. Τσίπρας διατύπωσε την έντονη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη παραμένουν επίκαιρες. Εθνική Ανεξαρτησία σημαίνει άρση των δεσμεύσεων που προκύπτουν από τις Δανειακές Συμβάσεις, Λαϊκή Κυριαρχία σημαίνει τερματισμό των αλλεπάλληλων παραβιάσεων των δημοκρατικών αρχών και του Συντάγματος και Κοινωνική Απελευθέρωση σημαίνει αποτίναξη των συνεπειών του Μνημονίου από το κοινωνικό σώμα, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα