Σ. Μαλάς: Οι μεγάλες κουβέντες έχουν χρεοκοπήσει τον τόπο

12:42 21/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι μεγάλες κουβέντες έχουν χρεοκοπήσει τον τόπο, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς αποχωρώντας από το Εκτακτο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, το οποίο αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση για διεκδίκηση των Προεδρικών Εκλογών του 2013 με τον ίδιο ως υποψήφιο. Ο Σταύρος Μαλάς δήλωσε επίσης ότι θα πολιτευθεί χωρίς μεγάλα λόγια αρχίζοντας μια προσπάθεια κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας όμορων πολιτικών δυνάμεων.

«Νομίζω ότι ο ΓΓ έδωσε το στίγμα ότι αρχίζουμε μία προσπάθεια κοινωνικής και πολιτικής

συμμαχίας», είπε αναφερόμενος στην επιχειρηματολογία που ανέπτυξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, προτείνοντας στο συνέδριο την υποψηφιότητα του ιδίου για τις Προεδρικές.

«Έχει δώσει καθαρά το στίγμα αυτής της προσπάθειας και είναι ένα στίγμα συνένωσης όμορων πολιτικών δυνάμεων, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τα πολύ σοβαρά κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο τόπος», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι «δεν θα πρέπει να πολιτευτούμε με μεγάλες κουβέντες σε αυτό τον τόπο γιατί η χώρα μας χρειάζεται ριζοσπαστικές αλλαγές έτσι ώστε να μπορέσουμε να κτίσουμε εκείνο το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό οικοδόμημα που θα θωρακίσει αυτό τον τόπο για να μπορέσει να επιλύσει ακόμα και το πολιτικό του πρόβλημα».

Πρόσθεσε ότι θα προταθεί «μια πολυδιάστατη πολιτική, η οποία να βασίζεται στη γνώση, στην επιστημονική ανάλυση και στην ομαδικότητα», είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος. «Οι μεγάλες κουβέντες μας έχουν χρεοκοπήσει», συνέχισε.

Ερωτηθείς εάν θα πρέπει πλέον να αναμένεται και η επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι αυτή θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Δεν βιαζόμαστε, πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν και κάποιες άλλες διαβουλεύσεις που πρέπει να γίνουν, πρόσθεσε.

«Θέλω να τονίσω ότι σκοπός μας είναι η δημιουργία μίας ευρύτερης κοινωνικής, αλλά και πολιτικής συμμαχίας, βασιζόμενης σε αυτό που λέγαμε πάντοτε, ότι όμορες πολιτικές δυνάμεις, αυτή την κρίσιμη πολιτική στιγμή θα πρέπει να συνενωθούν, όπως το έπραξαν στο παρελθόν», ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν θα παραιτηθεί από τη θέση του Υπουργού μετά την εξαγγελία, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαβουλεύσεις που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι η παραμονή ενός Υπουργού στο αξίωμα δεν είναι ασυμβίβαστη με τη διεκδίκηση ενός άλλου αξιώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα