Ακριβή μου... παραλία!

-Υψηλό το κόστος για τις οικογένειες εν μέσω κρίσης...

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Τσουνάκας

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει επικίνδυνα. Ειδικά στο κέντρο της Αθήνας οι συνθήκες είναι ανυπόφορες. Καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας αναζητούν μία όαση δροσιάς στις πιο κοντινές παραλίες. Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής υπάρχουν πολλές ελεύθερες παραλίες, παράλληλα όμως λειτουργούν και οι οργανωμένες, οι οποίες ιδιωτικοποιήθηκαν το 2001 και προσφέρουν αρκετές επιλογές και ανέσεις για

τους λουόμενους, πάντα όμως με το κατάλληλο αντίτιμο…

Εν καιρώ κρίσης οι τιμές στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής έχουν μειωθεί αναλογικά με τα προηγούμενα χρόνια, όμως παραμένουν υψηλές για όποιον θέλει να δροσιστεί μία από τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού. Οι επιλογές είναι αρκετές, άλλες πιο μακριά, άλλες πιο κοντά στο κέντρο, σίγουρα όμως όλες έχουν κάτι ξεχωριστό και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες λουόμενους, ενώ οι επιχειρηματίες του κλάδου κάνουν χρυσές δουλειές το τρίμηνο που διαρκεί το καλοκαίρι.

Οι κύριοι λόγοι επιλογής παραλίας για μπάνιο είναι κατά βάση οικονομικοί, ειδικά αυτή την εποχή που το ρευστό σπανίζει στην αγορά. Το συνολικό κόστος ποικίλλει ανάλογα με την παραλία, την τιμή εισόδου, τα ροφήματα, τα snacks, την παροχή ξαπλώστρας κ.ά. Το κόστος αυξάνεται το Σαββατοκύριακο, αφού οι παραλίες έχουν αύξηση της τιμής εισόδου περίπου 20% σε σχέση με την τιμή που ισχύει τις καθημερινές.

Μετά από μια μικρή έρευνα που πραγματοποιήσαμε, σας παρουσιάζουμε τις τιμές που ισχύουν στις ιδιωτικές οργανωμένες παραλίες της Αττικής. Η πιο ακριβή για μπάνιο είναι η παραλία του Αστέρα στη Βουλιαγμένη, όπου η είσοδος είναι 15 ευρώ τις καθημερινές και 25 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Τα πιάτα ξεκινούν από 4,5 ευρώ, ενώ για ένα club σάντουιτς ο επισκέπτης θα πρέπει να δώσει περίπου 8 ευρώ, ενώ τα ροφήματα ξεκινούν από 3,60 και φθάνουν τα 4 ευρώ.

Στην Ακτή Ηλίου στον Άλιμο η πρόσβαση είναι ελεύθερη για τους δημότες Αλίμου που διαθέτουν κάρτα, όμως για τους υπόλοιπους πολίτες η είσοδος κοστίζει 6 ευρώ τις καθημερινές και 8 τα Σαββατοκύριακα. Η ξαπλώστρα χρεώνεται 2 ευρώ, τα ροφήματα ξεκινούν από 3 ευρώ, ενώ τα snacks φθάνουν και τα 4 ευρώ.

Στη Βάρκιζα η είσοδος κοστίζει 7 ευρώ τις καθημερινές και 8 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες είναι δωρεάν τις καθημερινές, όμως τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες υπάρχει χρέωση 5 ευρώ. Στην οργανωμένη παραλία του Σχοινιά η ξαπλώστρα χρεώνεται 4 ευρώ, οι καφέδες κυμαίνονται από 3 έως και 4 ευρώ, ενώ ένα σάντουιτς κοστίζει 2,5 με 3 ευρώ. Στο Πόρτο Ράφτη η είσοδος κοστίζει 6 ευρώ για τους ενήλικες και 3,5 ευρώ για τα παιδιά, ενώ τα Σαββατοκύριακα οι τιμές της εισόδου φτάνουν και 8 ευρώ.

Στην πλαζ Βούλας υπάρχει είσοδος 4,50 ευρώ τις καθημερινές και 5,50 τα Σαββατοκύριακα. Η ξαπλώστρα χρεώνεται 2,5 ευρώ η μία και 4 το Σαββατοκύριακο. Ένας καφές κοστίζει 3,80 ευρώ, η γρανίτα 4 ευρώ, ενώ τα πιάτα ξεκινούν απ

Keywords
Τυχαία Θέματα