ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο Στ. Μαλάς εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ριζοσπαστικό και το τεκμηριωμένο

11:52 21/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

“Ο Σταύρος Μαλάς μπορεί να αποτελέσει την αξιόπιστη και δημοκρατική επιλογή για κάθε προοδευτικό άνθρωπο”, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, σημειώνοντας πως η πρόταση για επιλογή του Σταύρου Μαλά από το ΑΚΕΛ ως υποψηφίου Προέδρου στις εκλογές του 2013 ελήφθη ύστερα από αρκετό προβληματισμό από την Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία εισηγήθηκε προς το κομματικό σύνολο

την κάθοδο στις εκλογές με την υποψηφιότητά του, ως του ανθρώπου που “εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ριζοσπαστικό και το τεκμηριωμένο”.

“Αυτή θα τεθεί απέναντι στο μικροκομματισμό, στη συντήρηση και το λαϊκισμό”, είπε σε ομιλία του ο κ. Κυπριανού στο έκτακτο παγκύπριο συνέδριο για τις προεδρικές εκλογές του 2013, σε χώρο της Διεθνούς Κρατικής Εκθεσης, στη Λευκωσία. “Θα τα καταφέρει ένας νέος άνθρωπος με σύντομη παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου;”, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, για να απαντήσει πως “μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι άλλοι διεκδικητές της Προεδρίας, με μακρά πολιτική παρουσία στον τόπο, μάλλον τον έβλαψαν παρά τον ωφέλησαν”.

“Γιατί να προτιμήσει ο λαός κάποιον με βεβαρημένο πολιτικό παρελθόν και να μην προτιμήσει κάποιον που έχει όλα τα εφόδια για ένα λαμπρό μέλλον; Γιατί να μην μπορεί ένας κατά γενική ομολογία συγκροτημένος, ικανός επιστήμονας, με πολιτική αντίληψη και μεθοδικό μυαλό, να αντιμετωπίσει πολιτικά τους ανθυποψηφίους του;” πρόσθεσε. “Εξ άλλου”, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, “σε κάθε εκλογική αντιπαράθεση δεν αναμετρώνται μόνον τα πρόσωπα αλλά και οι πολιτικές θέσεις, οι σοβαρές, υπεύθυνες και τεκμηριωμένες ή μη θέσεις”.

Ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε αν η επιλογή του ΑΚΕΛ είναι συνειδητή επιλογή ήττας όπως λένε κάποιοι. “Όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο αγνοούν τι σημαίνει ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ, είναι Κόμμα με 90 σχεδόν χρόνια ιστορίας και προσφοράς στον τόπο. Ποτέ δεν έπαιξε, ούτε και σήμερα παίζει πολιτικά παιχνίδια, ούτε μπλοφάρει με κομματικά τερτίπια. Αυτά τα αφήνουμε σε όσους νομίζουν ότι η πολιτική είναι παιχνίδι”, είπε ο Αντρος Κυπριανού και πρόσθεσε πως “έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πολιτική μάχη την οποία μπορούμε να κερδίσουμε αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Αρκεί να δουλέψουμε σκληρά, με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια, ώστε να δικαιώσουμε τον κόσμο του ΑΚΕΛ, αλλά και όλους όσοι προσβλέπουν σε εμάς”, συμπλήρωσε.

Τόσο στη διάρκεια της μακράς ομιλίας του όσο και σε εκτός κειμένου αναφορές του στο έκτακτο παγκύπριο συνέδριο του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού σχολίασε και πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, θέτοντας το ερώτημα κατά πόσον “είναι ο κ. Αναστασιάδης επιλογή που μπορεί να τύχει υποστήριξης από τα πλατύτερα στρώματα του κυπριακού λαού”.

“Υπάρχει εργαζόμενος, είτε αυτός υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, είτε το ΔΗΚΟ, είτε την ΕΔΕΚ, είτε άλλο κόμμα, που θα μπορούσε να υποστηρίξει τον ηγέτη της παράταξης, που, την εποχή της οικονομικής ευμάρειας, ήθελε να αφαιρέσει και να καταργήσει κεκτημένα, δικαιώματα και ωφελήματα από τους εργαζόμενους”, διερωτήθηκε

Keywords
Τυχαία Θέματα