Συναντήσεις Ερογλου στα κατεχόμενα με Τούρκους πολιτικούς

10:12 21/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν είναι καμπούρα στην πλάτη για την Τουρκία το ψευδοκράτος αλλά υπερηφάνεια, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του τουρκικού Κόμματος Δημοκρατικής Αριστεράς, Χασάν Ερτσελεμπί, ο οποίος συναντήθηκε χθες στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.

Οπως αναφέρουν σήμερα οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες, ο κ. Ερτσελεμπί αναφέρθηκε και στην τουρκική εισβολή που έγινε στην Κύπρο το 1974, ισχυριζόμενος ότι αυτή έφερε την ελευθερία και δημοκρατία όχι μόνον στους Τουρκοκυπρίους αλλά και στους Ελληνοκυπρίους.

Ο κ.

Ερογλου συναντήθηκε χθες και με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Οσμάν Κορουτούρκ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του βρίσκεται στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων και είναι έτοιμο για κάθε είδους υποστήριξη.

Στον τουρκοκυπριακό Τύπο υπάρχουν σήμερα πολλές σελίδες αφιερωμένες στα χθεσινά πανηγύρια, στην παρέλαση, στους αλεξιπτωτιστές και στις πτήσεις αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Η “Χαμπερντάρ” γράφει ότι οι φετινές τελετές δεν είχαν τον παλμό των προηγούμενων ετών και αποδίδει το γεγονός αυτό στην αφόρητη ζέστη, αλλά και στη μη παρουσία στις εκδηλώσεις ούτε του Τούρκου Προέδρου ούτε του Πρωθυπουργού της Τουρκίας.

Γράφει ακόμη η εφημερίδα ότι η μη προσέλευση θεατών στην παρέλαση αποδεικνύει ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται και έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική και τους πολιτικούς.

Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία με άδεια καθίσματα στον χώρο της παρέλασης και ο αρχισυντάκτης Ρασίχ Ρεσάτ γράφει ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα έπρεπε να ήσαν περισσότερο ενθουσιώδεις και κατ’ αυτόν τον τρόπο να διδόταν μια απάντηση στην ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα