Ψεύδεται ο Τ. Κρασοπούλης, λέει η κατηγορούσα Αρχή στη δίκη για τη δολοφονία Χατζηκωστή

19:33 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με συνεχείς υποβολές ότι ο 2ος κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή, Τάσος Κρασοπούλης, λέει ψέματα, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της αντεξέτασής του από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής Ελενα Κλεόπα, ο 2ος κατηγορούμενος ρωτήθηκε ποιο ήταν το καθημερινό του πρόγραμμα τον Δεκέμβριο του 2009.

Όπως

είπε στο δικαστήριο ο Τάσος Κρασοπούλης, ξυπνούσε αρκετά νωρίς, έπαιρνε γύρω στις 07:30 την κόρη του στο σχολείο και ακολούθως πήγαινε στην εργασία του.
Επίσης, ανέφερε ότι μερικές φορές επισκεπτόταν το σπίτι της πεθεράς του και μερικές φορές το κέντρο δεξιώσεων «Ταμασιάνα».

Συνέχισε λέγοντας πως μετά τις 14:00 και όταν τελείωνε από την εργασία του, περνούσε από το σχολείο, για να πάρει την κόρη του και από τις 18:00 μέχρι τις 22:00 μετέβαινε στο κέντρο «Ταμασιάνα», όπου διευθετούσε τις εργασίες του.

Στο σημείο αυτό, η κατηγορούσα Αρχή παρουσίασε στο δικαστήριο έγγραφο αίτησης αδείας από την εργασία του, με ημερομηνίες από 1η μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2009.

Η κ. Κλεόπα υπέβαλε στον 2ο κατηγορούμενο ότι είναι ψεύτης, διότι ανέφερε ότι πήγαινε στην εργασία του καθημερινά, ενώ σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο απουσίαζε με άδεια.

Από την πλευρά του ο Τάσος Κρασοπούλης αρνήθηκε ότι η υπογραφή που υπάρχει στο σχετικό έγγραφο είναι η δική του και ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται αν πήρε άδεια εκείνη της περίοδο. Όπως είπε, ίσως να πήρε άδεια λόγω εορτών για μερικές ημέρες, επιμένοντας παράλληλα ότι η υπογραφή που υπήρχε στο σχετικό έγγραφο δεν ήταν δική του.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Μάριος Γεωργίου ζήτησε από την κατηγορούσα Αρχή να καταθέσει το γνήσιο έγγραφο, για να μπορέσει να το υποβάλει σε γραφολογική εξέταση, καθώς, όπως ισχυρίστηκε είναι πλαστό.

«Αν είναι πλαστό το έγγραφο είναι ποινικό αδίκημα. Θα περίμενα από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα να μην παρουσιάζουν στο δικαστήριο πλαστά έγγραφα», είπε ο κ. Γεωργίου.

Η κ. Κλεόπα είπε: «Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στο δημόσιο τομέα και είναι σύνηθες φαινόμενο να εξουσιοδοτείται κάποιο πρόσωπο για να εκτελέσει εργασία κάποιου άλλου».

Σε ό,τι αφορά τη σχολική γιορτή της θυγατέρας του Τάσου Κρασοπούλη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έγινε στις 18/12/2009 σε χώρο εκδηλώσεων του Cyprus College, η κ. Κλεόπα υπέβαλε στον κατηγορούμενο ότι και πάλι ψεύδεται, παρουσιάζοντας
βεβαίωση από το συγκεκριμένο κολέγιο, σύμφωνα με την οποία δεν έγινε ποτέ τέτοιου είδους εκδήλωση κατά το 2009.

«Η μόνη γιορτή που έκανε ο Παιδικός Γαλαξίας (σχολείο θυγατέρας Κρασοπούλη) στο Cyprus College ήταν στις 12 Δεκεμβρίου του 2008 από τις 17:00 μέχρι τις 21:00», είπε η κ. Κλεόπα.

Η υπεράσπιση Κρασοπούλη ζήτησε όπως η σχετική βεβαίωση κατατεθεί ως τεκμήριο προς αναγνώριση.

Η δημόσια κατήγορος υπέβαλε στον Τάσο Κρασοπούλη ότι και σε αυτό το θέμα ε

Keywords
Τυχαία Θέματα