Τα προβλήματα στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών του Μακάρειου συζήτησε η Επ. Υγείας

18:43 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπάρχουν πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Μακάρειο Νοσοκομείο, τα οποία έχουν σχέση με τους αριθμούς οι οποίοι έχουν πολλαπλασιαστεί και τις ανάγκες λειτουργίας και στελέχωσης αυτής της μονάδας, είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας Κώστας Κωνσταντίνου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι η Μονάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω των μεγάλων αριθμών και των αναγκών, οι

οποίες είναι κατά πολύ υπέρτερες από τις ανάγκες που μπορεί να παρακολουθήσει η μονάδα και να λειτουργήσει ομαλά, χωρίς να υπάρχει το ρίσκο,- όπως αναφέρθηκε από πλευράς της Προϊσταμένης της Μονάδας, – αλλά και του φόβου, της αγωνίας, για περισσότερες ανάγκες μέσα από αριθμούς, οι οποίοι είναι δεδομένοι ανά πάσα στιγμή και ώρα, – και αυτό έχει παρουσιαστεί-, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις άμεσες ανάγκες και να υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και για απώλεια νεογνού.

«Είναι με έκδηλη την αγωνία που έχει αναφερθεί πολύ παραστατικά από πλευράς της προϊσταμένης, αλλά και από άλλους, γι’ αυτό το ζήτημα, όπως έχει παρουσιαστεί, και εμείς σαν Βουλή και σαν Επιτροπή ζητήσαμε εδώ και τώρα από τους υπευθύνους και έχοντες το ρόλο και την ευθύνη που τους ανήκει να παρουσιάσουν τα όποια προβλήματα, αλλά και τις άμεσες ανάγκες να προβούμε στις δέουσες ενέργειες για επίλυση, γιατί πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα που έχει να κάνει με την υγεία, αλλά και τη ζωή νεογνών», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι τους ειπώθηκε ότι υπήρξε κίνδυνος για απώλεια, αλλά και της σύγχυσης που επικρατεί και επικράτησε σε πάρα πολλές περιπτώσεις από την εισδοχή και εισροή αριθμού, ο οποίος ήταν τέτοιος που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν άμεσα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα εκεί τη δεδομένη χρονικά στιγμή και ζουν κάτω από το κράτος του φόβου και της αγωνίας ότι ενδεχομένως να είναι τέτοιοι οι αριθμοί εισδοχής που να μην μπορούν να ανταποκριθούν.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέλλα Μισιαούλη, σε δηλώσεις της, είπε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δει να λύνονται τα υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΜΕΝΝ στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

«Θα περιμέναμε να ακούσουμε εισηγήσεις, άμεσης επίλυσης ή απάμβλυνσης του προβλήματος. Σήμερα στο Τμήμα εργάζονται με την ίδια πίεση, με τον ίδιο αριθμό νεογνών, λιγότερος αριθμός γιατρών, διότι έχει αφυπηρετήσει ο κ. Χατζηδημητρίου. Σήμερα εργάζονται με την ίδια πίεση, με τον ίδιο αριθμό νοσηλευτών, ενώ οι κλίνες αυξάνονται από 48 που είναι σήμερα, κάποιες φορές και μέχρι 55 και μέχρι 60. Άρα, θα βλέπαμε πιο ουσιαστική την εισήγηση από το Υπουργείο Υγείας, αποδέσμευση κονδυλίων και πρόσληψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Σίγουρα μας βρίσκει θετικούς η εισήγηση που θέλουν να κάνουν μελέτη για δημιουργία ενδιάμεσης νοσηλείας νεογνών στη Λεμεσό. Όμως, δεν είναι αυτό που θα λύσει το πρόβλημα», πρόσθεσε.
Θέλουμε, συνέχισε, συγκεκριμένα άμεσες λύσεις και αυτές θα γίνουν με π

Keywords
Τυχαία Θέματα