Συνεργασίας Εκκλησίας με το κανάλι 4Ε;

Προβληματισμός επικρατεί στην Ιεραρχία, όπως όλα δείχνουν, όσον αφορά τη συνεργασία της Εκκλησίας με το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, ο μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, ενημέρωσε το σώμα για τις επαφές που είχε η ορισθείσα από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο τετραμελής επιτροπή, με τους υπευθύνους του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε.

Τόνισε την ανάγκη για την τηλεοπτική παρουσία της Εκκλησίας και σημείωσε την επιθυμία των υπευθύνων του εν λόγω σταθμού να συνεργαστούν με την Ιερά Σύνοδο.

Ωστόσο,

πολλοί ιεράρχες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το εγχείρημα, τη στιγμή μάλιστα που μόλις χθες, όπως είπαν, ο μητροπολίτης Ελασσόνος Βασίλειος και πρόεδρος των Οικονομικών Υπηρεσιών, περιέγραψε τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της Εκκλησίας.

Ιεράρχες δεν δίστασαν να παρατηρήσουν ότι η Εκκλησία δυσκολεύεται να συντηρήσει τον ραδιοφωνικό της σταθμό και αναρωτήθηκαν πώς θα συντηρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πολλές αντιρρήσεις για τη συνεργασία της Εκκλησίας με τον συγκεκριμένο σταθμό που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Αντιρρήσεις, όμως εξέφρασαν κι άλλοι ιεράρχες, όπως ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Τελικά το θέμα παραπέμπεται για να μελετηθεί εκ νέου από την αρμόδια Συνοδική Επιτροπή.

Οι εργασίες της Ιεραρχίας συνεχίζονται και ολοκληρώνονται αύριο με τις εκλογές νέων μητροπολιτών στις μητροπόλεις Πρεβέζης και Ιερισσού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα