Πρόσκληση Placido Domigo στον νεαρό Κύπριο τενόρο, Γιώργο Ιωάννου

23:03 1/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο νεαρός Κύπριος τενόρος Γιώργος Ιωάννου προσκλήθηκε να λάβει μέρος στην τελετή απονομής των βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΕΕ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατόπιν πρωτοβουλίας της Επιτρόπου Ανδρούλλας Βασιλείου, ο νεαρός τενόρος και μαθητής Γιώργος Ιωάννου είχε ακρόαση με τον παγκοσμίου φήμης Ισπανό τενόρο και συνθέτη Placido Domingo στη Βιέννη την περασμένη εβδομάδα.

Σε συνέχεια της ακρόασης και αφού ο ίδιος ο κ. Domingo μίλησε τηλεφωνικώς με την κ. Βασιλείου, η ίδια ανέλαβε να προωθήσει το

μήνυμα του στο νεαρό Γιώργο.

Η Επίτροπος είχε εχθές στη Λευκωσία συνάντηση με τον Γιώργο και τη μητέρα του και τους μετέφερε τα θετικά λόγια αλλά και τις συμβουλές του κ. Domingo όπως και μια εξαιρετικά τιμητική πρόταση του ίδιου του κ. Domingo.

Ο γνωστός τενόρος προσκάλεσε το νεαρό “ομόλογο” του να τραγουδήσει στην τελετή απονομής των βραβείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης / Βραβεία Europa Nostra, η οποία θα λάβει χώρα τον επόμενο Ιούνιο στην Αθήνα.

Τα βραβεία ανταμείβουν τα καλύτερα έργα διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη και η απονομή τους διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσία της Επιτρόπου κ. Βασιλείου και του Placido Domingo με την ιδιότητά του Προέδρου της Europa Nostra.

Keywords
Τυχαία Θέματα