Προσγειωμένοι και σοβαροί στο θέμα του νερού

16:38 5/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παρόλο που φέτος υπήρξε σημαντική ροή νερού στα φράγματα καλό θα ήταν να μην καλλιεργηθεί κλίμα εφορείας και υπερενθουσιασμού, υπέδειξε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Γιορτή του Δέντρου στο Ή Δημοτικό Σχολείο Πάφου ο Σοφοκλής Αλετράρης ανέφερε ότι πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και σοβαροί στο θέμα του νερού γιατί ο ενθουσιασμός επέρχεται και θα σταματήσουμε τις προσπάθειες για εξοικονόμηση του νερού.

«Γι’ αυτό είχα πει ότι μπορεί και να μην αρμόζει στους αρμόδιους

του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων να συμμετέχουν σε σούβλες και στις άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στα φράγματα που υπερχειλίζουν. Να μείνουμε προσγειωμένοι γιατί θα έρθουν ξανά οι δύσκολες ημέρες δεν τελείωσε το πρόβλημα επειδή έβρεξε μια χρονιά, θα ακολουθήσουν πολλές πολλές ανομβρίες», ανέφερε ο Σοφοκλής Αλετράρης.

Οπως ανέφερε ο κ. Αλετράρης, το κράτος έχει μεριμνήσει με την κατασκευή των μονάδων αφαλάτωσης και δεν θα υπάρξουν ξανά περικοπές στην παροχή του πόσιμου νερού. Εχει επιτευχθεί όπως είπε, η απεξάρτηση της υδατοπρομήθειας από την βροχόπτωση.

Αναφερόμενος στο φράγμα της Ευρέτου ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανέφερε πως αναμένεται να υπερχειλίσει τις επόμενες μέρες.

«Περιμέναμε για να πω την αλήθεια αυτό το Σαββατοκύριακο κάποιες βροχοπτώσεις και εισροές, φαίνεται να μην είχαμε βροχόπτωση αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά πιστεύω ότι θα υπερχειλίσει τελικά και η Ευρέτου», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκληθούν προβλήματα από την υπερχείλισή του εν λόγω φράγματος.

«Κάποιοι συμπολίτες μας , κάποιοι συμπατριώτες μας έχουν ξεχάσει ότι η κοίτη του ποταμού είναι δική του ποταμού και όχι δική τους και έχουν κάνει κάποιες επεμβάσεις με καλλιέργειες με θερμοκήπια στις κοίτες του ποταμού, είναι καλά να τα καθαρίσουν και να τα μαζέψουν διότι δεν τους ανήκει αυτή η γη, ανήκει στον ποταμό. Μπορεί να χει 26 χρόνια να περάσει ο ποταμός από την περιοχή της Ευρέτου, δηλαδή Γουδί, Σκούλλι, Χόλι αλλά θα περάσει κάποτε», πρόσθεσε ο κ. Αλετράρης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αφαλάτωσης ο κ. Αλετράρης ανέφερε ότι ήδη έχει μειωθεί η παραγωγή αφαλατωμένου νερού για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και χρημάτων. Χρειάζεται πρόσθεσε, να παράγουμε ακόμη αφαλατωμένο νερό αλλά σε μειωμένες ποσότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα