Ο Φ. Φωτίου σχολιάζει το έγγραφο του ΔΗΚΟ

13:21 5/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε σε μια νέα έκδοση του σεναρίου που παίχτηκε το 2004 στο Μπούργκενστοκ, εκφράζει το ΔΗΚΟ στο έγγραφο που κατέθεσε ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου την Πέμπτη και στο οποίο καταγράφονται οι διαπιστώσεις του κόμματος για τα αποτελέσματα της συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στο

Greentree 2.

Στο έγγραφο ζητείται, μεταξύ άλλων, η αποπομπή του Αλεξάντερ Ντάουνερ από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό και απόσυρση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων της πρότασης για εκ περιτροπής προεδρία και για παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων.

Με δηλώσεις στη Λάρνακα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, ανέφερε ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι η ιδιαίτερα κρίσιμη φάση στην οποία έχει οδηγηθεί το κυπριακό πρόβλημα και η διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων, μετά την πρόσφατη δεύτερη συνάντηση στο Greentree, επιβάλλουν στα πολιτικά κόμματα να πουν ευθέως και ευθαρσώς στον κυπριακό λαό την άποψη και τις θέσεις τους. Οφείλουν, με λίγα λόγια, να πληροφορήσουν τον λαό τι διαπιστώνουν, αλλά και τι προτείνουν».

Ο λαός, συνέχισε, «ακούει μετά από κάθε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου πολλά και διάφορα. Κάποια πολιτικά κόμματα άλλα λένε στο Εθνικό Συμβούλιο και άλλα δημόσια».

Ο κ. Φωτίου εξήγησε ότι «επειδή το ΔΗΚΟ συνήθισε το λαό να τοποθετείται στον κυπριακό με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να μην μασά τα λόγια του και να μην τοποθετείται με υπεκφυγές, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα το έγγραφο που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κόμματος Μάριος Καρογιάν στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης. Στο έγγραφο αυτό καταγράφονται χωρίς περιστροφές οι διαπιστώσεις του ΔΗΚΟ για τα αποτελέσματα του Greentree 2, στη βάση, κυρίως, της δήλωσης του Γ.Γ. του ΟΗΕ».

Στο έγγραφο, πρόσθεσε, «ασκείται έντονη κριτική σε συγκεκριμένους χειρισμούς και παραλείψεις του Προέδρου Χριστόφια και τονίζεται η ανάγκη για άμεση και αποφασιστική αντιμετώπιση της κατάστασης. Συγκεκριμένα το ΔΗΚΟ εκφράζει έντονη ανησυχία, γιατί η κατάληξη του Greentree 2 δημιουργεί πιο ασφυκτικά χρονικά, διαδικαστικά, αλλά και ουσιαστικά πλαίσια για τη δική μας πλευρά, για αυτό και τονίζει την ανάγκη να επιχειρηθεί ριζική ανατροπή των συντελεσθέντων στη συνάντηση του Greentree και να επιδιωχθεί άμεσα απεγκλωβισμός μας από τις ορατές και δια γυμνού οφθαλμού επικίνδυνες παγίδες και μεθοδεύσεις, που έχουν πλέον καταστεί δεδομένες».

Όπως όλα δείχνουν, είπε ο κ. Φωτίου, «στο έγγραφο του το ΔΗΚΟ τονίζει πως βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε μια νέα έκδοση του σεναρίου που παίχτηκε το 2004 στο Μπούργκενστοκ».

Παράλληλα, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, το κόμμα «καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποστείλει το ταχύτερο επιστολή στον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών υπενθυμίζοντας και επανα-υπογραμμίζοντας τις αρχές, τους όρους και τις προϋποθέσεις στη βάση των οποίων ο Γ.Γ. του ΟΗΕ και οι συνεργάτες του προφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες για τ

Keywords
Τυχαία Θέματα