Ρύθμιση του κυκλοφορικού μας με το φαρμακείο της φύσης

18:47 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος είναι κοινές, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αποβούν μοιραίες για την υγεία του ασθενούς. Συχνά, ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιταχύνει ή επιδεινώνει τα προβλήματα, τα οποία προκαλούνται από καρδιοπάθειες, διαβήτη, αρτηριοσκλήρωση που στη συνέχεια επηρεάζουν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

Ο πλούσιος σε αιθέριο έλαιο φλοιός της κανέλας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος, όπως είναι η φλεβίτιδα.

Αν και η ιατρική παρακολούθηση είναι απολύτως απαραίτητη για την αντιμετώπιση των ασθενειών του κυκλοφορικού συστήματος, κάτι

που ισχύει και για τα συμβατικά φάρμακα, στη φύση μπορούν να βρεθούν δεκάδες βότανα που βοηθούν τους ασθενείς.

ΑΓΡΙΟΚΑΣΤΑΝΙΑ
Το κάστανο έχει ικανοποιητική δράση, εναντίον των διαταραχών που πλήττουν τη φλεβική κυκλοφορία, όπως οι κιρσοί, ενώ βοηθά και την κυκλοφορία του αίματος. Για να παρασκευάσουμε αφέψημα από αγριοκαστανιά χρειαζόμαστε 30 – 60 γραμμάρια κοπανισμένης φλούδας σε ένα λίτρο νερό.

Όταν βράσει το μείγμα και, αφού το αφήσουμε στη φωτιά για λίγη ώρα, προσθέτουμε ξανά νερό, μέχρι να συμπληρωθεί ένα λίτρο. Να σημειωθεί ότι η αγριοκαστανιά περιέχει μια ουσία, την αισκουλίνη, η οποία είναι πολύ δραστική και ενδέχεται να προκαλέσει δηλητηρίαση.

Έχει παρατηρηθεί ότι η υπερκατανάλωση άγριου κάστανου ενδέχεται …

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα