Πρόεδρος: Κύπρος και Παναμάς φιλοδοξούν να ενισχύσουν περαιτέρω τη σχέση κοινής ωφελείας

17:24 23/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

H Κύπρος και ο Παναμάς, παρά τη γεωγραφική απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες, απολαμβάνουν μια σχέση κοινής ωφελείας την οποίαν φιλοδοξούν να ενισχύσουν περαιτέρω τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την

οποία παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο του Παναμά, δια του ειδικού του απεσταλμένου, Μονίμου Αντιπροσώπου του Παναμά στον ΟΗΕ και Επίτιμου Γενικού Πρόξενου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Παναμά, Πρέσβη Pablo Antonio Thalassinos, με το Μέγα Περιδέραιο του Εθνικού Τάγματος του Manuel Amador Guerrero, της Δημοκρατίας του Παναμά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε την υπογραφή ενωρίτερα σήμερα του Μνημονίου Συναντίληψης για την εγκαθίδρυση Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δυο χωρών ως ένα σημαντικό βήμα “προς τον κοινό μας στόχο”.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, επίσης, στις αρχές και αξίες που συμμερίζονται οι δύο χώρες για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την ειρηνική επίλυση διαφορών.

Εξέφρασε ην εκτίμηση του λαού της Κύπρου για τις θέσεις αρχών του Παναμά στο Κυπριακό που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. “Η Κύπρος, από την πλευρά της, ως κράτος μέλος της ΕΕ είναι έτοιμη να διευκολύνει με οποιονδήποτε δυνατόν τρόπο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του Παναμά και της ΕΕ”, ανέφερε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε εξάλλου το έργο του κ. Thalassinos για τις άοκνες προσπάθειες του, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου – Παναμά.

Από την πλευρά του ο κ. Thalassinos είπε, μεταξύ άλλων, ότι το παράσημο απονέμεται στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη λαμπρή ακαδημαϊκή του κατάρτιση και την πολιτική του καταξίωση έχοντας εκλεγεί σε ιδιαιτέρως ξεχωριστά αξιώματα.
Πρόσθεσε ότι μέσα από τα διάφορα αξιώματα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνέβαλε τα μέγιστα προς τα κοινά και έχει στο ενεργητικό του επιτεύγματα που κέρδισαν την εκτίμηση του λαού του και της διεθνούς κοινότητας.

«Είναι η μεγαλύτερη τιμή για τον Παναμά να αναγνωρίσει το έργο των ηγετών κρατών, όπως αυτό του Προέδρου Αναστασιάδη, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των κρατών», σημείωσε.
Ο κ. Thalassinos ανέφερε ότι ο ίδιος έχει εργαστεί για την Κύπρο «και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να κερδίσουμε ψήφους υπέρ της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, διότι αγαπάμε την Κύπρο και την έχουμε στην καρδιά μας».

Επεσήμανε, επίσης, ότι και η Κύπρος στάθηκε στο πλευρό του Παναμά σε δύσκολες εποχές για τη χώρα.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος θα τα καταφέρει να αντεπεξέλθει των δυσκολιών που αντιμετωπίζει υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Αναστασιάδη και εξήρε την προσωπικότητα και τις αρετές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τέλος, εξέφρασε την ευχή όπως σύντομα η Κύπρος επανενωθεί και όπως αυτό επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Προέδρου Αναστασιάδη.
Στην τελετή παρόντες ήσαν, μεταξύ άλλων, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο Πρέσβης του Παναμά στην Κύπρο με έδρα την Αθήνα Aymard Hiram Jimenez Granda, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Παναγιώτης Αντωνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα