ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Η οικονομία βιώνει τις πλέον κρίσιμες στιγμές

12:28 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κυπριακή οικονομία βιώνει τις πλέον κρίσιμες στιγμές που πιθανόν να καθορίσουν τα επόμενα χρόνια, ίσως και δεκαετίες, αναφέρει η ΠΑΣΥΔΙΞΕ, προσθέτοντας ότι “η γενικότερη οικονομική διάγνωση είναι λίαν αποθαρρυντική, ενώ τα μέτρα ανάπτυξης δεν φαίνονται καθόλου ικανοποιητικά”.

Σε σημερινή ανακοίνωση η ΠΑΣΥΔΙΞΕ αναφέρει ότι “ιδιαίτερα, τα ανεπαρκή μέτρα ανάπτυξης στον τουρισμό προκαλούν  έντονο προβληματισμό στις τάξεις των επαγγελματιών” και “προβληματίζει η απουσία διορατικότητας και ευθυκρισίας για το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο τουρισμός”.

“Τίθεται

μέγα ερώτημα γιατί παραγνωρίζεται ο  πλέον ελπιδοφόρος τομέας γρήγορης ανάκαμψης”, αναφέρει ο Σύνδεσμος.

“Υπό τις υπάρχουσες δύσκολες συνθήκες, κρίνεται απόλυτα αναγκαίο να αρχίσει επιτέλους η αντιμετώπιση της εποχικότητας, η βελτίωση της προσβασιμότητας, η επιχορήγηση εργασίας αντί της ανεργίας, η επένδυση σε ουσιαστική επιμόρφωση όλων μας και η δημιουργία πρότυπου κυπριακής μεσογειακής εμπειρίας, ώστε να αρχίσει η επίμονη προσπάθεια για καθιέρωση της Κύπρου, ως εξαίρετος τουριστικός προορισμός”, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι “η στάση της κυβέρνησης έναντι του τουρισμού  αφαιρεί προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας και της απασχόλησης”, ενώ “τα κόστη από αυξήσεις των μονοπωλιακών  υπηρεσιών κρατικών και ημικρατικών οργανισμών προσθέτουν επιπλέον βαρίδια”.

Τέλος, η ΠΑΣΥΔΙΞΕ αναφέρει ότι “τα αυξανόμενα κόστη αποπληρωμής παλαιών δανείων αφαιρούν κάθε δυνατότητα ιδιωτικής επιχειρηματικής ανάπτυξης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα