Συλλούρης: Οι κυβερνώντες δεν ενήργησαν εγκαίρως στο θέμα της Τρόικας

11:28 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι κυβερνώντες δεν έλαβαν υπόψη, για ακόμη μια φορά, τις προειδοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ), δεν ενήργησαν εγκαίρως και λειτούργησαν υπό το καθεστώς εκβιαστικών πιέσεων και ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, σχολιάζοντας την αποστολή των προτάσεων της Κυβέρνησης προς την Τρόικα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ,

ο κ. Συλλούρης ζήτησε επισήμως το κείμενο των προτάσεων της Κυβέρνησης για να καταθέσει το ΕΥΡΩΚΟ τα σχόλια του και πρόσθεσε ότι “η σοβαρότητα της κατάστασης δεν μας επιτρέπει να τοποθετηθούμε επί διαρροών και μάλιστα επιλεκτικών”.

“Εάν, οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι ουτοπικές, θα χαθεί πολύτιμος χρόνος, το θέμα της Κύπρου δεν θα συζητηθεί στις 12 Νοεμβρίου στη συνεδρία του Eurogroup και ελλοχεύει ο κίνδυνος κήρυξης στάσης πληρωμών, με ανυπολόγιστες συνέπειες”, είπε ο κ. Συλλούρης, προσθέτοντας ότι “η κατάληξη θα είναι η επιβολή ενός μνημονίου με επαχθείς όρους και η πλήρης και άνευ όρων παράδοση στην Τρόικα”.

Δυστυχώς, συνέχισε, η μέχρι τώρα τακτική της Κυβέρνησης δεν μας επιτρέπει να εφησυχάσουμε.

Ανέφερε ότι θέση του Ευρωπαϊκού Κόμματος ήταν “εξαρχής ότι τα μέτρα έπρεπε να είναι ουσιαστικά, για να επιτευχθεί πραγματική εξυγίανση και εξοικονόμηση και για να μπορέσουν να γίνουν αποδεκτά από την Τρόικα” και «τονίσαμε ότι οι προτάσεις της Κυβέρνησης έπρεπε να είναι όσο το δυνατό λιγότερο άδικες για τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικό – οικονομικά στρώματα του λαού”.

Επιμέναμε επίσης, συνέχισε, “στη διασφάλιση της ανάπτυξης και επ’ αυτού είχαμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα και ταχθήκαμε ενάντια στην ισοπεδωτική λιτότητα, καθώς αυτή η μεθοδολογία αποδείχτηκε αναποτελεσματική”.

Τέλος, ο κ. Συλλούρης ευχήθηκε αυτή να είναι η φιλοσοφία που διέπει την αντιπρόταση της Κυβέρνησης για το μνημόνιο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα