Α. Μαυρογιάννης: Ο προϋπολογισμός της ΕΕ να συμβάλει στη δημιουργία θέσεων

11:28 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπέρ της επίτευξης συμφωνίας, για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ 2014-2020, μεταξύ Συμβουλίου, Ευρωκοινοβουλίου και Κομισιόν, πριν από το τέλος του 2012 τάχθηκε ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέμα, της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, Ανδρέας Μαυρογιάννης, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Προεδρία της Κύπρου, είπε ο κ. Μαυρογιάννης, έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην συνεχή επαφή με το Ευρωκοινοβούλιο και συνεργάζεται

πολύ στενά με την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πιστεύοντας ότι, το επόμενο πολυετές πρόγραμμα θα πρέπει να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο, τόσον στην ενίσχυση της ανάπτυξης όσον και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους νέους.

Μέσα σ` αυτό το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, διευκρίνισε, είναι απαραίτητο να αντικατοπτρίζονται και οι προσπάθειες που κάνουν ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, για την εξυγίανση των δημοσιονομικών τους.

Η Κυπριακή Προεδρία πιστεύει ότι, σε συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο, θα έχουμε καταλήξει σε μία συμφωνία γι` αυτό το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2012, οπότε θα διεξαχθεί και η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Θα πρέπει να αποδείξουμε στους Ευρωπαίους πολίτες ότι μπορούμε να είμαστε κομμάτι της λύσης του προβλήματος εξόδου της Ευρώπης από την κρίση, κατέληξε, στην πρωτολογία του ο κ. Μαυρογιάννης.

Keywords
Τυχαία Θέματα