Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατόχων αξιογράφων έξω από τη Βουλή

10:28 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος των κατόχων αξιογράφων έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, την ώρα που το θέμα συζητείται στην Επιτροπή Θεσμών.

Οι επηρεαζόμενοι κρατούσαν πανό που ανέγραφαν “Η Τρόικα και το κράτος δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν την παρανομία” και “Αξιόγραφα ίσον παρανομία”.

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση του συνδέσμου ήταν οι τράπεζες

να παραχωρήσουν δάνεια στους κατόχους των αξιογράφων στο 100% της αξίας τους, με εγγύηση τα αξιόγραφα και το προϊόν των δανείων να γίνει εμπρόθεσμη κατάθεση για πέντε χρόνια με επιτόκιο 4,5% και δυνατότητα άντλησης του 20% ετησίως, θέση η οποία ωστόσο απορρίφθηκε.

“Καλώ τη Βουλή να διορθώσει το λάθος ψήφισης του νόμου για μη καταβολή τόκου. Είμαστε σε απόγνωση, μας έκλεψαν καθαρά, οι τράπεζες είναι κλέφτες απατεώνες, οι Τούρκοι έκαναν πόλεμο και μας τα πήραν, ενώ αυτοί μας τα έπιασαν με το γάντι”, ανέφερε ένας κάτοχος αξιογράφων που είδε τα χρήματά του να μετατρέπονται σε μετοχές.

Άλλος ένας επενδυτής είπε ότι έχει μιλήσει με το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, το οποίο τον ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει οδηγία για διερεύνηση αυτού του θέματος. Σημείωσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας “αποφεύγει” να δώσει οδηγίες για διερεύνηση και έκδοση πορίσματος για το θέμα. “Για ποιο λόγο;”, διερωτήθηκε.

Αναφέρθηκε στις διαδικασίες που έγιναν για το ίδιο θέμα στη Βρετανία, που είναι επίσης κράτος μέλος της ΕΕ, και πρόσθεσε: “Ζητούμε το ίδιο πράγμα. Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει ζουν υπό τις ίδιες προδιαγραφές”.

Άλλος ένας κάτοχος αξιογράφων κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους βουλευτές και όλα τα κόμματα, τον Γενικό Εισαγγελέα και την Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει ο καθένας της ευθύνες του, όπως είπε.

“Είναι καιρός να μπούνε οι νόμοι στη θέση τους εδώ μέσα, να καταλάβουν ότι έχουμε δημοκρατία και δεν είναι ούτε μπανανία και τίποτα άλλο”, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα