Παρελκυστική τακτική στο Κυπριακό ακολουθεί η Τουρκία είπε στους απόδημους ο Εκπρόσωπος

20:47 30/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τουρκική πλευρά κωλυσιεργεί και ακολουθεί παρελκυστική τακτική σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων, είπε ότι η Τουρκία «απειλεί, αμφισβητεί και προσπαθεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα αυτή τη φορά επί της θαλάσσης».

Μιλώντας σε συνεδρία των Αποδήμων αναφορικά με τη διαφώτιση για το Κυπριακό, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η βασική αποστολή

της πολιτικής της διαφώτισης είναι η προώθηση της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος».

Σημείωσε ότι όλες οι κυβερνήσεις της Κύπρου μετά το 1974 «κατέβαλαν συγκεκριμένες προσπάθειες και ανέλαβαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στον τομέα της διαφώτισης και διεθνοποίησης του κυπριακού προβλήματος, αναγνωρίζοντας τη σημασία της προβολής του προβλήματος στο διεθνή χώρο».

Όπως είπε, «ανεξαρτήτως των ενεργειών, των αποφάσεων, των όποιων κινήσεων των εκάστοτε κυβερνήσεων στον τομέα της διαφώτισης, πρέπει να πω ότι πάντοτε υπάρχουν μερικές σταθερές, οι οποίες είναι απολύτως αναγκαίες για να μπορεί να αναπτυχθεί η πολιτική της διαφώτισης. Και μια από αυτές τις σταθερές και μάλιστα πολύ σημαντική είναι και οι απόδημοι».

Ευχαρίστησε τους απόδημους εκ μέρους της Κυβέρνησης «για τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στις χώρες όπου ζουν και δραστηριοποιούνται για τη διεθνοποίηση του κυπριακού προβλήματος».

Η Κυβέρνηση, είπε, «επενδύει πάρα πολύ στη συνεργασία των αποδήμων έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ένα επίμονο, επίπονο και δύσκολο αγώνα για να προωθήσουμε τη λύση του κυπριακού προβλήματος».

Ανέφερε ότι «η λύση του Κυπριακού για μας σημαίνει τερματισμός της κατοχής, επανένωση του τόπου και του λαού και αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών του λαού μας που παραβιάζονται από την κατοχική δύναμη από το 1974».

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «στο όλο οικοδόμημα της διαφώτισης περιλαμβάνονται 4 γενικοί τομείς: ο πρώτος τομέας έχει να κάνει με την ουσία του Κυπριακού, ο δεύτερος τομέας έχει να κάνει με τις θέσεις της πλευράς μας για το περιεχόμενο της λύσης του Κυπριακού, ο τρίτος έχει να κάμει με τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό και ο τέταρτος αφορά σε διάφορες πτυχές που συμπληρώνουν το κυπριακό πρόβλημα ή που αποτελούν προεκτάσεις του κυπριακού προβλήματος ή πτυχές του προβλήματος».

Όσον αφορά στην ουσία του Κυπριακού, είπε ότι το κυπριακό πρόβλημα «είναι πρωτίστως πρόβλημα διεθνές, πρόβλημα εισβολής και κατοχής μεγάλου μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία».

«Η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι τέτοια που να έχει ως πρώτο συστατικό την κατάργηση της πηγής του προβλήματος που είναι η κατοχή, που είναι η de facto διχοτόμηση», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις θέσεις της ε/κ πλευράς για το περιεχόμενο της λύσης του Κυπριακού, είπε ότι οι διαχρονικές θέσεις της ε/κ πλευράς «πλήρως συναντούν και στηρίζονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

«Εμείς διαχρονικά ενεργούμε μέσα σ’ αυτό

Keywords
Τυχαία Θέματα