Απάντηση Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε δήλωση του Γ. Λιλλήκα

19:42 30/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Ο κ. Γιώργος Λιλλήκας διατελούσε πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Εξωτερικών, όταν ο Τουρκοκύπριος που τώρα εργάζεται στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας, στις Βρυξέλλες, εργαζόταν στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου, το οποίο υπαγόταν στο Υπουργείο Εξωτερικών», είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Συνεδρίας των Αποδήμων, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «στο θέμα που έχει εγείρει ο

κ. Λιλλήκας με σημερινή του ανακοίνωση αναφορικά με την αναγνώριση πτυχίων των ‘πανεπιστημίων’ των κατεχόμενων, είναι γνωστή η θέση της Κυβέρνησης, είναι γνωστός και ο αγώνας που διεξάγουμε αναφορικά με το ζήτημα της προσπάθειας που καταβάλλει το ψευδοκράτος για αναγνώριση των ‘πανεπιστημίων’ των κατεχομένων».

Σημείωσε ότι «ο συγκεκριμένος Τουρκοκύπριος, για τον οποίον έγινε λόγος χθες σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» και με αφορμή αυτό το δημοσίευμα, σήμερα ο κ. Λιλλήκας θέλει να παραδώσει μαθήματα στην Κυβέρνηση, έχει εργοδοτηθεί στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου το 2007, όταν πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Εξωτερικών ήταν ο ίδιος ο κ. Λιλλήκας. Και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου είναι στο Υπουργείο Εξωτερικών που ανήκε».

«Δεν μπορεί τότε ο κ. Λιλλήκας να προωθούσε τα δίκαια της Κύπρου και η σημερινή Κυβέρνηση να μην τα προωθεί. Δεν μπορεί η Κυβέρνηση στην οποία ανήκε ο κ. Λιλλήκας, και μιλώ για την Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, με αφορμή το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το 2003, ορθά να προώθησε την πολιτική προσέγγισης με τους Τουρκοκύπριους από μέρους της Κυβέρνησης και σήμερα αυτή η πολιτική να είναι ζημιογόνα», πρόσθεσε.

Ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι «οι Τουρκοκύπριοι είναι σύμμαχος μας στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να λύσουμε το Κυπριακό. Η πολιτική της Κυβέρνησης και γενικότερα της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους Τουρκοκύπριους είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην πολιτική μας για προώθηση της λύσης του Κυπριακού».

Όπως ανέφερε, «η πολιτική της επαναπροσέγγισης είναι πολύ σημαντική, επίσης, στον αγώνα για λύση του Κυπριακού. Εάν κάποιοι θέλουν να κλείσουν τα οδοφράγματα, αν κάποιοι θέλουν να αναγείρουν τείχη μεταξύ των ελεύθερων και των κατεχόμενων περιοχών, να ξέρουν ότι θα προσφέρουν το μεγαλύτερο δώρο στην Τουρκία».

«Ο Ερογλου μας κατηγορεί μέρα και νύχτα ότι επιδιώκουμε την ένωση με την Ελλάδα. Αν συνεχίσουν κάποιοι να τα βάζουν με τους Τουρκοκύπριους και να προσπαθούν να βρίσκουν προβλήματα στην πολιτική που ακολουθεί η Κυπριακή Δημοκρατία έναντι των Τουρκοκυπρίων, να ξέρουμε ότι τελικά ‘χύνουν νερό’ στο μύλο της διχοτομικής πολιτικής της τουρκοκυπριακής κοινότητας και της Τουρκίας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα