Παράνομο το Bitcoin, λένε οι ρωσικές αρχές

14:11 9/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Οι ρωσικές αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις εναντίον της χρήσης του εικονικού νομίσματος Bitcoin, σημειώνοντας ότι το νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και ότι το να αντιμετωπίζεται ως παράλληλο νόμισμα είναι παράνομο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα ανακοίνωσε στις 6 Φεβρουαρίου ότι «συστήματα για ανώνυμες πληρωμές και νομίσματα του κυβερνοχώρου που έχουν σημειώσει σημαντική

κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένου του καλά γνωστού Bitcoin, αποτελούν υποκατάστατα χρημάτων και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα ή νομικές οντότητες».

Πρόσθεσε ότι η ρωσική νομοθεσία προβλέπει ότι το ρούβλι είναι το μοναδικό επίσημο νόμισμα και ότι η εισαγωγή οποιωνδήποτε άλλων νομισματικών μονάδων ή υποκατάστατων είναι παράνομη.

Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανέφερε επίσης στις 27 Ιανουαρίου ότι οι συναλλαγές με Bitcoin είναι εξαιρετικά κερδοσκοπικές και ότι η μονάδα ενέχει μεγάλο κίνδυνο να χάσει την αξία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα