Παραιτήθηκε ο Yφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Κουτσούκος

21:06 9/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα από την κυβέρνηση της Ελλάδας ο Υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος ωστόσο παραμένει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Κουτσούκος σημειώνει ότι «τα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά

οδυνηρά για τους εργαζομένους», λέγοντας ότι «οι δανειστές μας αγνόησαν τα επιχειρήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και του Υπουργού Οικονομικών και με τρόπο εντελώς εκβιαστικό, ανοίκειο και ιταμό επέβαλλαν μέτρα που κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, μέτρα που βρίσκονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Στην επιστολή του ο κ. Κουτσούκος τονίζει ότι «επιβεβαιώνονται οι αρχικοί μας φόβοι για τις βαθύτερες επιδιώξεις και τους στόχους του ΔΝΤ, το οποίο δεν είναι μόνο δέσμιο των ιδεοληψιών του, αλλά είναι φανερό ότι εξυπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού αγνοεί τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στα δημόσια οικονομικά και στην ύφεση».

Ο πρώην Υφυπουργός Εργασίας δεν παραλείπει να επιτεθεί στην ΝΔ κάνοντας λόγο για καταστροφική πολιτική την περίοδο 2004 – 2009προσθέτοντας ότι και «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το οικονομικό του επιτελείο δεν έθεσε από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης και δεν διαχειρίστηκε σωστά το μέγεθος του προβλήματος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα