Ο Δήμος Μόρφου ευχαριστεί τον Brian Coleman για την εκστρατεία

17:53 9/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμος Μόρφου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το μέλος του Υπερδήμου του Λονδίνου για το Barnet και το Camden Brian Coleman για την πρωτοβουλία του να ηγηθεί εκστρατείας για απαγόρευση των διαφημίσεων της Pegasus Airlines στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου, οι οποίες σχετίζονται με πτήσεις προς

το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνέλευσης Συντηρητικών του Λονδίνου, ο κ. Brian Coleman είπε: «Πολλοί από τους Δημότες μας είναι Ελληνοκύπριοι και επιτρέποντας να αναρτηθούν αυτές οι διαφημίσεις στα δημόσια μέσα μεταφοράς τους προσβάλλουμε. Έχω ετοιμάσει διαδικτυακή καμπάνια για να ενθαρρύνω τους Λονδρέζους να γράψουν στον κ. Peter Hendry, Επίτροπο Μεταφορών, να του εκφράσουν τις ανησυχίες τους για το θέμα και να ζητήσουν όπως αποσυρθούν οι εν λόγω διαφημίσεις».

«Τα δημόσια μέσα μεταφοράς του Λονδίνου δεν πρέπει να σχετίζονται με αυτού του είδους τις εταιρείες. Οι Ελληνοκύπριοι αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας του Λονδίνου και αξίζουν συμπαράστασης», σημείωσε.

Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι το ψευδοκράτος έχει δημιουργηθεί μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η οποία οδήγησε στην παράνομη αρπαγή των ελληνοκυπριακών περιουσιών, προσφυγοποιώντας πολλές οικογένειες.

Ο Δήμος Μόρφου με ανακοίνωσή του εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Coleman για αυτή του την πρωτοβουλία και σημειώνει ότι ο κ. Coleman, «εκτός από μέλος του Υπερδήμου του Λονδίνου ως εκπρόσωπος του Barnet και του Camden, είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Barnet ο οποίος είναι αδελφοποιημένος με τον κατεχόμενο Δήμο μας».

«Ο κ. Brian Coleman, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν και Δήμαρχος του Barnet, είναι ένας πολύ καλός φίλος της Κύπρου και θα πρέπει να σημειωθεί ότι συμμετέχει σχεδόν κάθε χρόνο στις αντικατοχικές μας εκδηλώσεις ‘Μέρες Μνήμης Μόρφου’ που πραγματοποιούνται κάθε Οκτώβριο», όπως αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι «με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, πληροφορηθήκαμε τις πιο πάνω ενέργειες του κ. Coleman».

«Πρωτοβουλίες όπως αυτές», καταλήγει η ανακοίνωση, «επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας μας δεν είναι μάταιος και μας οπλίζουν με δύναμη για να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο σθένος την εκστρατεία διαφώτισης για την κατοχή στην πατρίδα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα