Αναμένεται η υπερχείλιση του φράγματος της Ευρέτου

17:53 9/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απόψε ή αύριο το πρωί θα υπερχειλίσει το φράγμα της Ευρέτου, σύμφωνα με τον Επαρχιακό Μηχανικό του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Βάσο Σωκράτους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Σωκράτους ανέφερε ότι το φράγμα Ευρέτου, χωρητικότητας 24 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού, θα υπερχειλίσει για πρώτη φορά από την ημέρα κατασκευής του το 1986. Το φράγμα είναι το τρίτο μεγαλύτερο της Κύπρου και το δεύτερο μεγαλύτερο της Πάφου.

Όπως

ανέφερε ο κ. Σωκράτους, το εν λόγω φράγμα προκάλεσε αχρείαστο θόρυβο και ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

«Η δημιουργία πανικού, η οποία προκλήθηκε εξαιτίας κάποιων διαδόσεων πως με την υπερχείλιση του φράγματος ίσως δημιουργηθούν προβλήματα σε σπίτια, είναι αχρείαστη. Φροντίσαμε τις προηγούμενες μέρες και καθαρίσαμε τις περιοχές που περνά το νερό», ανέφερε ο κ. Σωκράτους.

Στην περιοχή του φράγματος της Ευρέτου λήφθηκαν προληπτικά μέτρα, ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα από την υπερχείλιση του, από συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης, του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Στην Πάφο μέχρι στιγμής υπερχείλισαν 6 φράγματα. Αυτό του Πωμού, Ασπρόκρεμμου, Αργάκας, Κανναβιούς, Αρμίνου και Αγίας Μαρίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα