Σε λαϊκό ξεσηκωμό καλεί το ΚΚΕ

21:06 9/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Να πάψει ο λαός να αισθάνεται θύμα και «να αποφασίσει να γίνει θύτης», μετατρέποντας σε θύματα «τους καπιταλιστές, τους μεγάλους επιχειρηματίες, και εκείνο το τμήμα των μεσαίων στρωμάτων που έχουν συμφέρον από την συνύπαρξη και συνεργασία με τα μονοπώλια» ζήτησε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στον Περισσό η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή το νέο μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα που παρασύρουν μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά

και εργασιακά δικαιώματα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η κ. Παπαρήγα τόνισε την ατομική ευθύνη του εργάτη, του υπάλληλου, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου και του φτωχού αγρότη, του νέου, της γυναίκας, της μάνας, που ανήκει στα εργατικά, λαϊκά στρώματα, καλώντας το λαό να κάνει να «πληρώσουν ακριβά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, ταυτόχρονα και οι καπιταλιστές που ευθύνονται για την κρίση, που το χρέος είναι όλο δικό τους, και όχι δικό μας».

Η ΓΓ του ΚΚΕ ζήτησε εκλογές, οι οποίες, όπως είπε, θα πρέπει να οδηγήσουν σε ρήγμα στο πολιτικό σύστημα και τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί, κάτι που όπως σημείωσε μπορεί να γίνει μόνο με το ΚΚΕ, καλώντας το λαό να το εμπιστευθεί και προσθέτοντας ότι κάθε άλλη εξέλιξη θα γυρίσει το λαό ακόμα πιο πίσω. Η κ. Παπαρήγα μίλησε για συνεχή αγώνα με εναλλαγές των μορφών πάλης, καλώντας όλους στους δρόμους και θέτοντας ως άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου, να μην ψηφιστεί το νέο μνημόνιο, να γίνουν εκλογές», οι οποίες ωστόσο δε θα μετατραπούν σε «άσφαιρο όπλο, σε αδύναμο κρίκο για το λαό όπως έχει γίνει ως σήμερα και πολλές φορές».

Αναφερόμενη στα όσα λέγονται για ρεαλισμό, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι ρεαλισμός είναι αυτό που συμφέρει το λαό, να υπάρχει σταθερή δουλειά και σύνταξη, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και ο πλούτος της χώρας να ανήκει στο λαό λέγοντας χαρακτηριστικά:»ευτυχώς που ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι, ευτυχώς που το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, ευτυχώς που το ΚΚΕ δεν υιοθέτησε τον ρεαλισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του ΣΕΒ και των άλλων. Που θα είμαστε αν οι λαοί σε κρίσιμες στιγμές άκουγαν το «ρεαλισμό» των επάνω;».

Η ΓΓ του ΚΚΕ κάλεσε το λαό να απαλλαγεί από το ψεύτικο δίλημμα της ελεγχόμενης ή ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Έστρεψε τα βέλη της σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ λέγοντας ότι για το λαό δεν είναι λύση ούτε η δήθεν λαϊκή Δεξιά, ούτε το δήθεν λαϊκό ΠΑΣΟΚ, ούτε το λεγόμενο πατριωτικό ΛΑΟΣ, ούτε η σκόπιμα μεσοβέζικη δήθεν ανανεωτική αριστερή πρόταση που υποστηρίζει την συνύπαρξη με τα μονοπώλια.

Η κ. Παπαρήγα ζήτησε αποδέσμευση από την ΕΕ, επιβολή της μονμερούς διαγραφής του χρέους και πάλη του λαού για τη λαϊκή εξουσία και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, καλώντας το λαό να «εκμηδενίσει την πολιτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, να μη παρασυρθεί σε δήθεν εύκολες μεσοβέζικες κεντροαριστερές και αριστερές λύσεις», αλλά να συμπορευθεί με το ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τις οποίες χαρακτήρισε δήμιους του λαού, συνεργούς των βιομηχάνων σημειώνοντας ότι «οι συνδικαλιστικές ηγεσίες

Keywords
Τυχαία Θέματα