Ομήρου – Παναγιωτόπουλος: Η εθνική ασφάλεια και κυριαρχία πριν και πάνω απ’ όλα

22:04 30/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι η εθνική ασφάλεια και η προστασία της εθνικής κυριαρχίας Ελλάδας και Κύπρου είναι πάνω απ’ όλα και πριν απ’ όλα έστειλε σήμερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής

των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

Επανέλαβε παράλληλα, όπως και μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ότι παρά τα προβλήματα και τις οικονομικές συμπληγάδες, η Ελλάδα θα είναι πάντοτε εκείνη που θα εγγυάται την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία του κυπριακού Ελληνισμού.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σημείωσε ότι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος διαχρονικά συνδέεται άρρηκτα με τους αγώνες της Κύπρου και του κυπριακού Ελληνισμού, υποδεικνύοντας πως από όλες τις θέσεις τις οποίες έχει υπηρετήσει, το Κυπριακό βρισκόταν στις ύψιστες προτεραιότητες του, όπως επίσης και η δικαίωση του αγώνα του κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής και αποκατάσταση των καταπατούμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις  σε ό,τι αφορά τα θέματα της άμυνας, συμφωνώντας ότι η άμυνα και η αποτρεπτική ικανότητα Ελλάδας και Κύπρου θα πρέπει να αποτελούν κορυφαίες παραμέτρους της εθνικής στρατηγικής έτσι ώστε να διαφυλαχθούν η εθνική κυριαρχία και η εθνική ασφάλεια και να μην δοθεί η εντύπωση σε οποιουσδήποτε τρίτους ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Κύπρος θα ήταν δυνατόν να οδηγήσουν τις δυο χώρες σε εκπτώσεις σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα και το Κυπριακό, δηλαδή, «να καταστούμε», όπως εξήγησε, «ευάλωτοι στο να δεχτούμε μια ελλειμματική λύση του Κυπριακού».

Πρόσθεσε πως κατά τη συνάντηση αντάλλαξαν ακόμη απόψεις με τον κ. Παναγιωτόπουλο και για την κατάσταση της οικονομίας σε Ελλάδα και Κύπρο. Επ’ αυτού ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για θετικά βήματα που σημειώνονται για να ξεπεράσουν οι δύο χώρες αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «εμείς οι Ελληνες» όπως είπε, «είμαστε για τα δύσκολα, θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα και θα μπούμε σε ένα δρόμο προοπτικής και ελπίδας για το μέλλον».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη θερμή υποδοχή, έκανε λόγο για μια πολύ δημιουργική συνάντηση με τον κ. Ομήρου, ο οποίος, όπως είπε, είναι ένας από τους πολιτικούς της Κυπριακής Δημοκρατίας που έχουν μακρά θητεία, μακρά διαδρομή και πολύ μεγάλη προσφορά στον Ελληνισμό και στις αξίες του.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο ελλαδικός Ελληνισμός και ο κυπριακός Ελληνισμός, στις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης, «δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση ν’ αφήσουμε την οικονομική κρίση και τα δημοσιονομικά προβλήματα να πλήξουν τις προτεραιότ

Keywords
Τυχαία Θέματα