Ολοκληρώθηκε η κούρσα των μεταλλίων στα λέιζερ, αργυρός Ολυμπιονίκης ο Παύλος Κοντίδης

17:07 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων κατέκτησε σήμερα η Κύπρος, με τον Παύλο Κοντίδη να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας στην κατηγορία των λέιζερ, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο ιστιοπλοϊκό κέντρο του Γουέιμουθ η κούρσα των μεταλλίων. Ο Κοντίδης ο οποίος είχε πριν από την κούρσα εξασφαλισμένο

το αργυρό μετάλλιο, επιχείρησε να κρατήσει μακριά από τις πρώτες θέσεις τον Αυστραλό Τομ Σλίνγκσμπι έτσι ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες του για την κατάκτηση του χρυσού.

Ωστόσο ο Αυστραλός κατάφερε να μείνει κοντά στον Κοντίδη με τους δυο να τερματίζουν τελικά στις τελευταίες θέσεις της κούρσας, 9ος ο Αυστραλός και 10ος και να διατηρούν τα κεκτημένα που είχαν εξασφαλίσει κατά τη διάρκεια των 10 κουρσών που διεξήχθησαν την προηγούμενη βδομάδα.

Ο Κοντίδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με συνολικά 59 βαθμούς ποινής, ο Σλίνγκμπι το χρυσό με 43 βαθμούς ποινής ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Σουηδός Ράσμους Μίργκρεν με 72 βαθμούς ποινής.

Έντονοι ήταν οι πανηγυρισμοί του Κύπριου Ολυμπιονίκη μετά το τέλος της κούρσας, με τον Κοντίδη να υψώνει στο πλοιάριο του και να ανεμίζει την κυπριακή σημαία.

Η απονομή των μεταλλίων θα διεξαχθεί απόψε στις 20:10 ώρα Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα