Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες του Greentree χωρίς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα

08:16 25/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χωρίς να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη πρόοδος, ούτε συγκεκριμένα αποτελέσματα, ολοκληρώθηκαν χθες αργά το βράδυ οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο Greentree.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, κλείνοντας τις διήμερες συνομιλίες, δεν άνοιξε πλήρως τα χαρτιά του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών κύκλων, το πιθανότερο είναι στη δήλωση που θα κάνει σήμερα να καλέσει τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις προσπάθειες στην Κύπρο,

πάνω στα ίδια ζητήματα, αξιοποιώντας κι όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο τραπέζι και όσα νεότερα προσκομίστηκαν από τις δύο πλευρές.

Παραμένει αβέβαιο αν ο γενικός γραμματέας θα σπεύσει να ορίσει νέο ραντεβού με τους δύο ηγέτες.

Οι δύο ηγέτες αμέσως την επιστροφή τους στο Μανχάταν προσήλθαν με τις συζύγους τους στο δείπνο που τους παρέθεσε το ζεύγος Μπαν Γκι-μουν σε γαλλικό εστιατόριο.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες αν πέραν του κοινωνικού του χαρακτήρα, στο δείπνο έγιναν οποιεσδήποτε συζητήσεις για το Κυπριακό.

Οι δύο ηγέτες θα προσέλθουν μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη επίσημη λήξη των συνομιλιών για να ενημερωθούν και πιθανόν να συμφωνήσουν για το περιεχόμενο της δήλωσης που αναμένεται να εκδοθεί.

Μέχρι τότε, ουδεμία πλευρά διακινδύνευε περισσότερα από εκτιμήσεις.

Πάντως, πέραν της δηλώσεως, ως μεγάλης σημασίας κρίνεται η έκθεση που θα υποβάλει ο ΓΓ προς το Σ.Α., εντός του Φεβρουαρίου, με τα συμπεράσματά του για την προσπάθεια που διαρκεί 3,5 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα