Οικολόγοι : Η Τουρκία προωθεί τα πυρηνικά της σχέδια

13:05 9/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Καθώς εδώ στην Κύπρο όλοι έχουν προσηλωθεί στην υπόθεση του φυσικού αερίου, η Τουρκία προωθεί ανενόχλητη την κατασκευή δύο πυρηνικών εργοστασίων, σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων.

«Ένα από τα δύο πυρηνικά εργοστάσια που προετοιμάζει η Τουρκία θα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα βόρεια παράλια της Κύπρου», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Κινήματος.

Προστίθεται ακόμα ότι «κατά τη συνάντηση των G20 στις Κάννες ανακοινώθηκε ότι ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα διαβεβαίωσε τον

Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν ότι θα συνεχιστεί η Ιαπωνική βοήθεια προς την Τουρκία για να ολοκληρώσει πλήρως το πυρηνικό της πρόγραμμα. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προθυμοποιήθηκε να προσφέρει στην Τουρκία την τεχνογνωσία που απέκτησε η Ιαπωνία μετά το πρόσφατο ατύχημα στη Φουκουσίμα».

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί τέλος την Κυπριακή κυβέρνηση, τα κόμματα, τα Πανεπιστήμια και άλλους αρμόδιους φορείς «να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Χρειάζεται συνεργασία και συστράτευση στην αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου κινδύνου για το μέλλον του Κυπριακού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα