Βολές Σαρίκα για παραπλάνηση των δημοτών της Πάφου από τον Βέργα

13:05 9/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Για παραπλάνηση του δημότη της Πάφου καταγγέλλει τον ανθυποψήφιο  του Δήμαρχο Πάφου, Σάββα Βέργα ο Βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος  Πάφου Φειδίας Σαρίκας.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Φειδίας Σαρίκας είπε ότι τις  τελευταίες μέρες, ο Δήμαρχος Πάφου προσπαθεί να προβάλει το  επιχείρημα ότι η αδυναμία της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων  για την χρηματοδότηση μεγάλων έργων της Πάφου «οφείλεται, δήθεν, στο  γεγονός ότι δεν έγινε επί Δημαρχίας μου η κατάλληλη προετοιμασία για  την ένταξη

των έργων αυτών στα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής  Ένωσης».

Είναι σαφές, συνέχισε ο κ. Σαρίκας ότι το «επιχείρημα» αυτό είναι εντελώς «αυθαίρετο αλλά και εξόφθαλμα παραπλανητικό, έχοντας μοναδικό στόχο να αποκρύψει την αδράνεια και να δικαιολογήσει την αδιαφορία του στο τεράστιο ζήτημα της χρηματοδότησης των έργων υποδομής.» Ο Φειδίας Σαρίκας συνέχισε λέγοντας ότι η Κύπρος εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάιο του 2004 και ότι ό ίδιος , με την εκλογή του στο αξίωμα του Βουλευτή, αποχώρησε από τη δημαρχεία τον Ιούνιο του 2006.

Στο διάστημα των δύο χρόνων είπε και υπό συνθήκες απειρίας τόσο από πλευράς κράτους όσο και από πλευράς Τοπικών Αρχών, «προσπάθησα, αγωνίστηκα και πέτυχα την ένταξη για χρηματοδότηση από τα Διαρθρωτικά Ταμεία του έργου της Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.»

Διερωτήθηκε στην συνέχεια στα πεντέμισι χρόνια της θητείας του, «ποιο έργο προώθησε και ένταξε ο κ. Βέργας στα Διαρθρωτικά Ταμεία και ποιο έργο, έστω, ετοίμασε για χρηματοδότηση;» Δυστυχώς πρόσθεσε κανένα και οφείλει να εξηγήσει στον κόσμο της Πάφου το γιατί.

Αναφερόμενος στο έργο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου της Πάφου, για το οποίο ακούγονταν κατά καιρούς όπως είπε ότι θα εντασσόταν στα Διαρθρωτικά Ταμεία, «έμεινε στα λόγια αφού τίποτε δεν έγινε, τίποτα δεν ετοιμάστηκε, τίποτα δεν προωθήθηκε.

Συνεχίζοντας ο Φειδίας Σαρίκας κάλεσε τον Σάββα Βέργα να σταματήσει όπως είπε «να παραπλανάει του συνδημότες μας».

Αναφερόμενος στα πολεοδομικά και άλλα έργα υποδομής και εξωραϊσμού, είπε ότι η πραγματικότητα είναι ότι στην πενταετία Σάββα Βέργα δεν έγινε δυνατή η ολοκλήρωση των μελετών που είχαν αρχίσει να εκπονούνται επί της Δημαρχίας του όπως Βόρειος Παρακαμπτήριος Γεροσκήπου, Δυτικός Παρακαμπτήριος, Λεωφόρος Ελλάδος, Λεωφόρος Γρίβα Διγενή, ανάπλαση εμπορικού παραδοσιακού κέντρου, ανάπλαση των Πλατειών 28ης Οκτωβρίου και Κ. Παλαμά και η λεωφόρος Τάφοι των βασιλέων.

Δυστυχώς κατέληξε για την πόλη και την επαρχία μας, ο κ. Βέργας αρκείται από την ανάληψη της Δημαρχίας να εκφράζει ικανοποίηση για την πορεία των έργων της Πάφου, οπότε ο απλός πολίτης εύλογα διερωτάται πως ο Δήμαρχος τηρεί αυτή τη στάση, όταν ουσιαστικά κανένα μεγάλο έργο δεν υλοποιήθηκε επί της θητείας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα