13χρονες μαθήτριες πιάστηκαν στα χέρια στη Λεμεσό

13:05 9/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Φώτο αρχείο

Στα χέρια πιάστηκαν δύο μαθήτριες, ηλικίας 13 ετών, στη Λεμεσό με αποτέλεσμα η μια εξ αυτών να τραυματιστεί στη μύτη.

Σε δηλώσεις, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι 13χρονη, συνοδευόμενη από τον πατέρα της, μετέβη χθες το απόγευμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού όπου κατήγγειλε ότι λίγο μετά το μεσημέρι δέχθηκε επίθεση από συνομήλικη της έξω από γυμνάσιο, μετά από παρεξήγηση που είχε προηγηθεί μεταξύ τους.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι η παραπονούμενη ανέφερε στην κατάθεση της στην Αστυνομία ότι δέχθηκε χτύπημα

στη μύτη, ενώ από ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι έφερε κάταγμα ρινικού οστού.

Πρόσθεσε ότι η ύποπτη κλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και σε κατάθεση που έδωσε στην παρουσία και της μητέρας της παραδέχτηκε τη διάπραξη του αδικήματος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι η ύποπτη «δεν κατηγορήθηκε γραπτώς και ούτε θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου, δοθέντος ότι είναι πρόσωπο κάτω των 14 ετών και δεν φέρει καμία ποινική ευθύνη για τις όποιες πράξεις της».

Όπως είπε, το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως και άλλα παρόμοια περιστατικά βίας στα οποία εμπλέκονται ανήλικοι, αναδεικνύει το τεράστιο ζήτημα της μη ποινικής ευθύνης από πρόσωπα κάτω των 14 ετών.

Ο κ. Κατσουνωτός εξήγησε ότι το όριο ηλικίας για τον καταλογισμό ποινικής ευθύνης σε ανήλικα πρόσωπα επεκτάθηκε στο 14ο έτος της ηλικίας από το 12ο έτος που ήταν προηγουμένως.

Σημείωσε ότι η αύξηση του ορίου ηλικίας έγινε με τροποποίηση του σχετικού νόμου από τη Βουλή το 2006, χωρίς, όπως είπε, να ζητηθεί η άποψη της Αστυνομίας επί του συγκεκριμένου θέματος.

Όπως ανέφερε, ένας ανήλικος κάτω των 14 ετών προβαίνει στη διάπραξη αδικημάτων, αφού γνωρίζει ότι δεν θα του καταλογιστεί καμία ποινική ευθύνη, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να παρατηρείται αύξηση περιστατικών βίας και παραβατικής συμπεριφοράς.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα του ορίου ηλικίας ποινικής ευθύνης των ανήλικων προσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα