Οι Οικολόγοι ζητούν ενημέρωση από τον Πρόεδρο για την έκθεση της Pimco

13:28 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών σε ανακοίνωσή του για την έκθεση της Pimco αναφέρει πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση του επέλεξαν και πάλι την οδό της αδιαφάνειας και της περιφρόνησης των πολιτών και των πολιτικών κομμάτων αφήνοντας στο σκότος, όσον αφορά το ύψος του ποσού αλλά και τις λεπτομέρειες της αξιολόγησης, αυτούς που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα».

Φαίνεται, όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι, ότι «το πόρισμα του διαγνωστικού ελέγχου είναι οριστικό και ανεβάζει το

ποσό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών πάνω από τα 10 δισ, υιοθετώντας δηλαδή το ακραίο σενάριο».

Οι Οικολόγοι καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να ενημερώσει άμεσα τις πολιτικές δυνάμεις», αναφέροντας ότι «η προεκλογική περίοδος δεν είναι περίοδος αδράνειας όταν διακυβεύεται το μέλλον του τόπου».

Σημειώνουν παράλληλα ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να επικεντρωθούν σε μια «πραγματική μάχη για να υιοθετηθεί το βασικό σενάριο».

Καλούν επίσης όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν υπευθυνότητα, προσθέτοντας ότι «δεν είναι η ώρα για κομματική εκμετάλλευση των αντιδράσεων των Γερμανικών κομμάτων».

Αναφέρεται τέλος ότι το Κίνημα Οικολόγων ήδη έχει στείλει επιστολές προς όλα τα Εθνικά Πράσινα κόμματα της Ευρώπης και ετοιμάζει αποστολή στη Γερμανία, ώστε να διευκολυνθεί η έγκριση της δανειακής σύμβασης της Κύπρου.

The post Οι Οικολόγοι ζητούν ενημέρωση από τον Πρόεδρο για την έκθεση της Pimco appeared first on onlycy.com - Cyprus News Portal, Ειδήσεις, Eidisis, Kypros.

Keywords
Τυχαία Θέματα